Miljković: Opština Bela Palanka 24 sata na usluzi građanima 1Goran Miljković Foto: Štab za vanredne situacije

Opština Bela Palanke od uvođenja vanrednost stanja održava sednice Štaba za vanredne situacije i odmah su uvedene mere za sprečavanje širenja virusa korona, saopštenio je iz Štaba.

Komandant Štaba za vanredne situacije Bele Palanke i predsednik opštine Goran Miljković kaže da je osim brojnih mera oformljen i Kontakt centar na koji gradjani mogu da se jave i zatraže pomoć. Broj telefona 018/855-111 Opštinske uprave opštine Bela Palanka, dostupan je 24 sata dnevno, svima a naročito najstarijim gradjanima.

– Posebno starijima koji imaju zabranu izlaska a neophodne su im namirnice, sredstva za higijenu i lekovi. Svakodnevno je dostupno 50 volontera. Do sada je bilo više od 200 poziva i 100 izlazaka na teren, kaže Miljković.

Miljković dodaje da je na inicijativu lokalne samouprave u pogonu kompanije “Trendeks“ u Beloj Palanci odmah po uvodjenju vanrednog stanja počela prizvodnja zaštitnih maski koje su podeljene licima u civilnoj zaštiti, geronto domaćicama angažovanim za vreme vanrednog stanja, radnicima Doma zdravlja, dežurnima u opštini i javnim preduzećima i volonterima.

– Pozivam sve kojima je pomoć potrebna da se jave Kontakt centru. Pozivam i studente koji se nalaze van Bele Palanke a nemaju prevoz do kuće da se njihovi roditelji jave kako bi lokalna samouprava organizovala prevoz. Pozivam i sve gradjane da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju propisane mere za očuvanje zdravlja i sprečavanje daljeg širenja virusa krona, kaže Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari