Milojičić: Ne poštuju ni institucije sistema 1

Na zahtev DS da se sazove sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti povodom krivične prijave Vojnog sindikata Srbije (VSS), po rečima Radoslava Milojičića, poslanika DS-a i člana ovog Odbora, ni posle dve nedelje nema odgovora.

„Oni ne da ne poštuju opozicione poslanike, nego ni institucije sistema. Tražili smo da službe bezbednosti ispitaju i podnesu izveštaj Odboru za kontrolu službi bezbednosti ko sve neovlašćeno raspolaže vojnom imovinom i na osnovu toga pribavlja imovinsku korist“, izjavio je Milojičić za Danas.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv dvojice visokih oficira Vojske Srbije zbog postojanja sumnje da su navodno počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja, odnosno da su licima iz kriminogene sredine, kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanredno vreme koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja.

Poslanik DS-a i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti tvrdi da 81 posto pripadnika Vojske Srbije ima zaradu manju od prosečne u Srbiji, dok 70 odsto civila u Vojsci zarađuje samo 22 hiljade dinara.

„Znam da će mnogi naprednjaci ustati i reagovati posle ove bolne istine, ali naša dužnost je da ne dozvolimo da bilo ko urušava Vojsku Srbije i prolazi nekažnjeno“, poručio je Milojičić.

Prema njegovim rečima, zahtev da se sazove sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti povodom krivične prijave Vojnog sindikata Srbije, podnet je istog dana, 6. februara.

On je tom prilikom ukazao da je „zabrinjavajuće da se urušava jedini veliki sistem u Srbiji koji je prošao ozbiljnu reformu i da visoki oficiri Vojske Srbije sarađuju sa kriminalcima i od toga zarađuju velike cifre, dok vojnik sa smanjenom dnevnicom od 150 dinara ne može da priušti ni najosnovnije namirnice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari