Milorad Mića Stajčić: Umetnik tabua

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Ko ce provocirati drustvo ako ne umetnici? Zato srpsko drustvo i vrvi od romana, slika, pesama, filmova pa i pozorisnih predstava o ubijanju Sarajeva s predumisljajem i iz niskih pobuda. A gde su besmislenosti Dubrovnika, Vukovara, Srebrenice …? U vreme kad se predsednik Amerike hvali da kad vidi zgodnu zenu „odmah joj pridje i uhvati je za p..ku, jer ona to ocekuje“, sve ispod toga je topla limunada. Umetnik koji se odluci za provokaciju moze da napravi skulpturu sa Putinom umesto Miki Mausa i nekim od nasih profitabilnih rusofila umesto Paje Patka. To je provokacija. U stvari, moze da napravi citavu seriju sa kategorijama sa PornHuba. Pravda za Mikija i Paju.

  2. Ко о чему баба о уштипцима. У складу са тим, у романима Марсела Пруста сви ликови су хомосексуалци, остварени или (још увек) неостварени и цела радња се окреће око тога да ли ће и када ликови из романа остварити хомосексуалну везу. Тако је и са овим „уметничким делом“ – оно о чему хетеросексуалци (да не кажем већина нормалног света) и не размишља, то „ЛГБТ“-овцима представља центар универзума, пе ће га ставити и у излог Српског културног центра прекопута Бобура, на српску радост и дику (а можда и на срамоту).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.