"Miloševićev, Legijin i advokat Šljivančanina sprovodi progon anti-Putin neistomišljenika": Reagovanje Čedomira Stojkovića na tvrdnje Momčila Bulatovića 1Foto: Medija centar

Miloševićev, Legijin i advokat Veselina Šljivančanina – putinofil Momčilo Bulatović, predsednik Advokatske komore Beograda, sprovodi progon anti-Putin neistomišljenika, stoji, između ostalog, u reagovanju advokata Čedomira Stojkovića vezano za jučerašnje oglašavanje Bulatovića u Danasu u tekstu pod naslovom „Ne znam ni ko je čovek, niti kakvi su mu stavovi“: Predsednik Advokatske komore Beograda negira tvrdnje Čedomira Stojkovića“.

Stojković je objavio Bulatovićevu prijavu kojom, kako navodi, vrši nezakoniti pritisak na druge komore i organe.

“Nakon što sam obavestio javnost o njegovoj zloupotrebi, putinofil Bulatović je slagao novinare i rekao da ‘ne zna ko sam ja i ne zna kakvi su mi politički stavovi’. G-din Bulatović je uredno odštampao moje političke tvitove sa mog profila i dostavio ih Advokatskoj komori Šapca kao ‘optužujući dokaz’.

Tim tvitovima ja krivim Putina za ubistva, zahtevam proterivanje ambasadora Ruske Federacije i obaveštavam o krivičnim prijavama protiv njega.

Ako ne zna ko sam i ne zna moje stavove, kako štampa moje političke tvitove i šalje ih drugima? On me optužuje i za to što sam podneo krivičnu prijavu protiv ambasadora Rusije u Srbiji. Ta optužba je apsurd prikladan za SSSR, ali pokazuje jasno njegove motive.

Optužba sadrži i navod o mojim sankcijama Rusiji, ali član 18 Zakona o advokaturi meni daje pravo da biram koga ću zastupati, i ja ne zastupam nikoga ko podržava Putinovu agresiju u Ukrajini“.

Takođe, naglađava Stojković, kao problem se navodi i to što živi u Beogradu a kancelariju je, kaže, registrovao u selu mojih predaka.

„Ali to je moje ustavno pravo i nije bilo problem proteklih 13 godina. Jasno je da se Putinov duh nalazi u Advokatskoj komori Beograda. To je tužno, ali i nezakonito. Sada Miloševićev advokat proganja nas koji se protiv Putina borimo“, navodi se u objavi advokata Stojkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari