Milutin Milanković nije hrvatski naučnik

Oštra reakcija SANU na pisanje zagrebačkog Večernjeg lista o velikom naučniku

Ostavite komentar


  1. Ako postoji kategorija „Srbin iz Crne Gore“,onda je Milanković Srbin iz Hrvatske(možda je to i najtačnija odrednica)?

    1. Milutin Milanković je bio Srbin iz Austro-Ugarske provincije Slavonije. (Postojale su i provincije Hrvatska, Dalmacija, Dubrovnik

    2. Milanković nije nikad živeo u Hrvatskoj. Kako onda može biti „iz Hrvatske“. Da li sam ja onda Srbin iz Mezije?

  2. Milankovic je bio Srbin iz Austrougarske ako vec mora da se navede drzava rodenja jer tada Hrvatska nije bila drzava i bila je pod Ugarskom ingerencijom! I uopste, tuzan je taj sitnospostvenicki, balkanski, provincijski i malogradanski duktus da se siluje ono malo nasih svetskih velikana. Kako moze Tesla, sin jednog pravoslavnog svestenika biti Hrvat? Cak ni Andric, iako je bio katolik a ustvari ateist, se smatrao Srbinom. Svemu tome je kumovala SPC kada je po Simi Matavulju pre vise od 100 godina sve srpske katolike po Dalmaciji proglasila nesrbima pa postadose Hrvati! To puno govori o pogresnoj crkvi u pogresno vreme i bez pismenog vodstva!

  3. DOKLE VISE!!! Ako je TO da li su Tesla, Pupin ili Milankovic Srbi ili Hrvati NAJVAZNIJE akademicima iz Srbije i Hrvatske, onda ih valja raspustiti. Svi naucnici pripadaju COVECANSTVU, i sasvim je nevazno da li su Srbi, Hrvati ili Pigmeji. Bolje bi bilo nasim i hrvatskim akademicima, da se upitaju ZASTO takvih vise nema? Mozda zato sto su SVI oni skolovani u inostranstvu? Ili zato sto se akademici vise bave nacionalizmom negoli NAUKOM?

    1. Profesorka nije ovde reč o nacionalizmu nego o istini to bi barem jedna intelektualka trebala da razume

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.