Ministar Martinović prvacima u Preševu podelio školski pribor i torbe, a školama računare 1Foto: MDULS

Škole u Preševu je danas, uoči početka školske godine, posetio ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović koji je i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Ministar je u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Abdulah Krašnica“ prvacima podelio školski pribor i đačke torbe, a školama poklonio laptop računare.

Martinović je rekao da su „predsednik Aleksandar Vučić i celokupna Vlada Srbije, kao i Koordinaciono telo, čvrsto opredeljeni da Albanci koji žive u ovom delu Srbije, pre svega u Bujanovcu i Preševu, budu ravnopravni sa svim drugim građanima“.

Rekao je i da je „interes države da neguje dobre odnose između Srba i Albanaca, jer je to jedini garant napretka ovog dela zemlje“.

Ministar je podvukao da je Vlada pomogla da se u Preševu uspostavi industrijska zona površine 13,5 hektara, te da će podržati i dovođenje investitora.

Predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi je istakao da bi „pored promocije mira i stabilnosti u ovoj regiji, trebalo mnogo toga da se uradi na poboljšanju uslova za život svih naroda u Preševu“.

Posle sastanka sa Arifijem i članovima Službe Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Martinović je posetio i kancelariju Službe KT u Preševu kojoj je poklonio laptop računare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari