Ministar Vulin u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici: Forenzičari su potrebni MUP-u 1Foto: subotica.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, prilikom posete Hemijsko- tehnološkoj školi u Subotici, da „svako dete koje završi ovu srednju školu može odmah da bude zaposleno u policiji ili da nastavi dalje obrazovanje kroz Kriminalističko – policijski univerzitet“.

„Forenzičari su potrebni Ministarstvu unutrašnjih poslova, a mi ćemo kroz stipendiranje i zapošljavanje mlade i talentovane dece, nastaviti da ulažemo u budućnost Srbije i ove institucije“, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i Srbije zavisi od toga koliko se bude ulagalo u obrazovanje mladih generacija.

“Pokrenuli smo proces stipendiranja dece koja će jednog dana raditi u MUP-u. Borimo se za to da što više dece ostane u našoj zemlji i da rade ono za šta su se školovali“, istakao je Vulin.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, zahvalio se MUP-u na podršci i poverenju koje je dalo za uvođenje novog obrazovnog profila.

„Grad Subotica je, takođe, podržao ovaj novi obrazovni profil, zato što je gradu i ovoj vlasti cilj da što više mladih, perspektivnih i obrazovanih ljudi po završetku škole ostane ovde“, rekao je Bakić.

Direktor Hemijsko – tehnološke škole u Subotici Nikola Matković, naveo je da će se nastaviti saradnja u smislu povezivanja poslodavaca, srednjih stručnih škola i učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari