Ministarka Đukić Dejanović prebačena na Institut "Banjica" 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministarka bez portfelja i potpredsednica Socijalističke partije Srbije i Slavica Đukić Dejanović , koja je preksinoć doživela saobraćajnu nesreću, prebačena je jutros „u stabilnom stanju“ iz Kliničkog centra Niš na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, gde je očekuje operacija.

Zajedno sa njom za Beograd je prebačen i njen „lakše povređeni“ vozač J. P. (26). Nesreća se dogodila oko 20 časova u Grdeličkoj klisuri kod Predejana, po povratku Đukić Dejanović sa prvog predizbornog mitinga budućeg predsedničkog kandidata, premijera Srbije i predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, koji je održan u Vranju. Automobil „audi 6“ je u udesu skoro potpuno uništen.

Nezvanični policijski izvori su kazali do udesa došlo jer je pukla guma na automobilu, koji je zbog toga skrenuo i udario u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera, od Niša ka Vranju.

– Ona je zadobila prelom nadlakatne kosti i očekuje je operacija. Noć je provela mirno i njeno stanje je stabilno. I njen vozač je takođe u stabilnom stanju, a posle dijagnostike utvrđeno je da nema povrede unutrašnjih organa- rekao je juče ujutru novinarima direktor KC Niš Zoran Radovanović, dodajući da su oni „prebačeni u pratnji medicinskih ekipa“.

Đukić Dejanović, koja je, inače, ranije bila i ministarska zdravlja, u niškom KC su odmah posle nesreće obišle njene partijske (SPS) kolege, među kojima bivši minustar prosete Žarko Obradović, kao i čelnik niškog SPS i gradski većnik Žarko Ranković, koji je i direktor Klinike za infektivne bolesti KC.
Pojedini mediji su javili da su dva vozila leskovačke Hitne pomoći ubrzo po dojavi da se dogodila saobraćajna nesreća kod Predajana došla su na lice mesta, ali da nisu intervenisala „jer im je rečeno da je povređenima pružena prva pomoć i da su transportovani privatnim vozilima“. Nema potvrde da li je povređeni vozač zaposlen u Vladi Srbije, a „audi 6“ službeni automobil Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari