Ministarka Grujičić: Ukida se zakazivanje pregleda od 1. do 5. u mesecu

Ostavite komentar


  1. Ako se ovo zaista sprovede, bila bih zahvalna ministarki Grujičić.

    Odustala sam od nekih obaveznih pregleda upravo zbog poteskoca sa zakazivanjem.

    Mrtva ne mogu da placam porez i ne koristim ni sebi, ni drzavi. Ako ni zbog cega, onda zato ova drzava treba da se potrudi da sacuva ljudske zivote.

  2. Prvo ukinite tupavo šetanje pacijenata za upute od specijaliste nazad u dom zdravlja.
    Dozvolite specijalustima da mogu da prepisuju lekove pacijentima, a ne da opet idu kod lekara opšte prakse da prepiše lekove koje je specijalista preporučio.
    Dozvolite lekarima opšte prakse da rade, a ne da piskaraju.

  3. Mislim da je dr.Grujičic jedan od najboljih ljekara,ali bi dobro bilo da nas u Subotici na radiogiji pregledaju radiolozi ,a ne doktori medicine.Oni su doktori,ali za nešto drugo.

  4. Koliko godina se ceka za reviziju kuka?Ja cekam reviziju levog kuka 3 god.na VMA tamo sam operisana dva puta.Civilni osiguranik sam

  5. Ovaj predlog se kosi sa zdravim razumom. termini ce se ponovo brzo popuniti od08. do 13. Nemoze se tako povecati broj pregleda koje mogu da obave specijalisti.

  6. Preti mi glaukom, doktor mi rekao da se javim za 4 meseca a pre toga da uradim dva snimanja. To se oteglo, posle tri meseca sam uspeo da ih uradim, ali vec dva meseca ne mogu kod specijaliste. Mozda stignem na red pre godisnjice.

  7. Богу хвала, много ми је драго да то чујеп. Да нам Министарка Грујић живи сто година, од срца јој желим све најлепше и много среће.

  8. Bravo za predlog zakazivañja,3godine ne mogu da zakazem pregled kod endokrinologa,gastrologa i ocnog.

  9. Da li to znaci i veci broj slobodnih termina u toku meseca ili su isto ograniceni bilo da zakazujete u prvih pet ili mesec dana? Kao da do sada nisu u potpunosti radili pa ce sada.

  10. Bravo Doktorka, Ministarko! To zakazivanje je bilo tako glupo.A još, kada sam dobila temperaturu pre par godina, dođem kod lekara da se pregledam, a oni mi kažu nemate zakazano, ne možete da se pregledate, trebali ste ranije da zakažete , na šta ja njima pitanjem odgovorim, a kako sam mogla ranije da zakažem kad nisam ni bila bolesna. Besmisleno!!!

  11. zakazivanje od 1. do 5. u mesecu!! A od sada – nikako!!!??!?!! Nego uzgred, da li ste digli cifru za „nagradu lekaru“, ili da i dalje dajemo koliko ko „može“???!!!!!!!!!!!!

  12. Kalendar i datumi nemaju nikakve veze sa organizacijom zdravstva. Možete datume menjati kako god hoćete – ništa se neće promeniti. -Broj stanovnika u Srbiji se drastično smanjio i smanjuje a čekanje kod Dr. sve duže i pored sve bolje medicinske tehnologije !? – Gde je tu logika ? – Presipanje iz šupljeg u prazno zna se šta daje. — ‘Legalizovana korupcija’ čini da je doktorima omogućeno da rade i u privatnim klinikama, te onda zakazuju pacijentima lečenje i intervencije u klinikama gde privatno rade i tako nadoknađuju nedovoljne plate, radeći duplo. U isto vreme oduzimaju mogućnost zapošljavanja novim doktorima. — Palijativno rešenje za nastali haos u sistemu bez sistema neće ništa promeniti ni za iotu !

  13. Ukidanjem zakazivanja od 1. do 5. u mesecu, neće se ništa promeniti. Godina ima dana koliko ima, i za sada je tako. Neće postati ni duža ni kraća. U sistemu, bez sistema, palijativa ne leči. – Broj stanovnika u Srbiji sve manji a čekanje na intervenciju kod doktora sve duže ( i pored sve bolje i savršenije medicinske tehnologije u svim njenim granama ). – Upitajte se zašto je ovde to tako ?

  14. A sta je sa med.osobljem koje neovlasceno ulazi u karton pacijenata. I kada ih pacijent slucajno otkrije nikom nista.

  15. Ова одлука је у стили „трла баба лан да јој прође дан“.

  16. Treba imati dnevne bolnice za sistematske preglede, gde bi se obavili svi potrebni pregledi na jednom mestu. Samim tim bi to bila prevencija za otkrivanje mogućih bolesti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.