Maja PopovićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Ministarka pravde Maja Popović odgovarajući na izjavu novinara NIN-a Vuka Cvijića je saopštila da „činjenica da se neka lica iz pravosudnog sistema Srbije nalaze u transkriptima Skaj aplikacije samo za sebe ne dokazuje apsolutno ništa“.

„Ljudi iz kriminalnog miljea koji koriste Skaj aplikaciju mogu da pomenu bilo koga, pa i Vuka Cvijića i Maju Popović, ali to ne znači da smo mi umešani u bilo kakav kriminal“, saopštila je Popović.

Ministarka je tako odgovorila na izjave istraživačkog novinara Vuka Cvijića da ona treba, između ostalog, da se oglasi o tome kako se neki iz pravosudnog sistema nalaze u aplikaciji Skaj, koju koriste kriminalci, i o ugroženosti svedoka u zatvoru koji je u nadeležnosti njenog ministarstva.

“Službe bezbednosti i Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu javnog tužilaštva rade svoj posao i u slučaju da za bilo koje lice postoji sumnja da je izvršilo krivično delo, bio on iz pravosudnog sistema ili ne, javno tužilaštvo će pokrenuti odgovorajući postupak”, navodi ministarka.

Ona je dodala da u zatvorima i pritvorskim jedinicama koje su u sklopu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nijednom pritvorenom ni osuđenom licu nije ugrožena bezbednost, bio on svedok u nekom postupku ili ne.

„Navođenje na sumnju da je bilo kome ugoržena bezbednost u okviru sistema za izvršenje krivičnih sankcija je upravo pokušaj urušavanja poverenja u državne organe“, navodi se u saopštenju ministarke pravde.

Cvijić je takođe rekao da ministarka treba da objasni „neobične posete Radomiru Markoviću“ dok je bila u toku istraga ubistva Slavka Ćuruvije, kao na primer posetu izaslanika predsednika Srbije (Tomislava Nikolića).

Ministarka je u saopštenju poručila da su „svi napadi na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića potpuno besmisleni i besprizorni“.

„Dovođenje u vezu predsednika Aleksandra Vučića sa odlukom Apelacionog suda u Beogradu kojim su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije oslobođeni je apsolutni nonsens. Ozbiljna istraga u ovom slučaju je počela tek kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade“, napisala je ona.

Izvršna vlast se nadala da će pravosuđe rasvetliti zločin i da će pravda konačno biti zadovoljena i u potpunosti smo razočarni donetom oslobađajućom presudom, dodala je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari