Ministarka privrede posetila pogon kompanije "Jumko" u Golemom Selu, donirala i kosilicu porodici u Vlasu 1Foto: vranje.org.rs

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je pogon vranjske kompanije „Jumko“ u Golemom Selu, rekavši da je Vladi cilj da ovde zadržimo stanovništvo, uz povećanje nataliteta.

Prema rečima ministarke, u ovom kraju se „odlično radi i zaposleni su zadovoljni, što je najvažnije“.

„U razgovoru sa radnicama, dobila sam informacije da uglavnom sve majke i imaju po dvoje ili troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog strateškog područja Srbije. Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć, pre svega, ugroženim područjima“, naglasila je ministarka.

Direktor pogona „Jumka“ u Golemom Selu, Goran Simonović, zahvalio se na podršci i istakao da se „konstantno ulažu napori za održanje i unapređenje poslovanja, jer je ova fabrika od presudnog značaja za održanje poljaničkog kraja“.

Ministarka Atanasković je obišla i selo Vlase, gde je porodici Stojanović uručila rotacionu kosilicu kao donaciju.

„Ova donacija je podrška porodici Stojanović da ostanu na selu, da im deca rastu i žive ovde. Država će uvek pronaći načine za pružanje pomoći domaćinstvima za ostanak na svojim ognjištima, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poboljšanje uslova života i rada“, rekla je Atanasković.

Ljiljana Stojanović, meštanka sela Vlase, zahvalila se na pomoći i istakla da će kosilica „značajno olakšati obavljanje poslova“.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari