Ministarstvo: Devojčica koja je pobegla od kuće nije u evidenciji Centra za socijalni rad

Ostavite komentar


  1. Nije dete pobeglo zbog socijalnog statusa, nije porodica problematicna da bi se njom bavio centar za socijalni rad, vec dete nisu shvatili ni roditelji, ni skola ni sredina u kojoj zivi, vec su je sputavali u ostvarenju obrazovanja.
    To je zlocin prema talentovanom detetu koje zeli da se obrazuje sto je na zalost danas retkost, koja treba biti podrzana od drzave, skole, grada i porodice.
    To isto dete ocigledno tu podrsku nema i mora da bezi od kuce da je sama stvori.
    Zalosno je i tuzno sto nikoga, pa cak ni porodicu deteta ne interesuje negovanje talenta.
    Tragedija je sto ce samo polupismeni ostati u srbiji dok ce sav talenat otici tamo gde ga cene.

  2. informaciju da lice nije u evidenciji Centra mogao je da pruzi Centar. Sta, ne umeju da kucaju, ne umeju da odgovore na dopis? Intrigantno je kako se to Ministarstvo umesalo? Jel to da bi Zaštitnik odstupio pred autoritetom?

    1. A Zaštitnik građana raspolaže nekim autoritetom? Pa njega se ne boje ni centri za socijalni rad, a kamoli ministarstvo. Opšte je poznato da su se centri svojevremeno žalili na osionost i bahatost službenika Zaštitnika građana prilikom vršenja nadzora. Zaštitnik svoje dopise šalje samo pro forme.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.