Ministarstvo: Korisnici 'Verskog dobrotvornog starateljstva' od sada mogu da budu upućeni na VMA 1Foto: B. Cvejić

Dobrotvorna organizacija „Versko dobrotvorno starateljstvo“, koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), postigla je danas dogovor sa Ministarstvom odbrane da korisnici usluga te organizacije mogu po potrebi i prema proceni lekara da budu upućeni u Centar za hitnu pomoć Vojnomedicinske akademije (VMA).

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je da takav dogovor pokazuje da je društvo solidarno, odgovorno i da ima empatiju prema sugrađanima i sunarodnicima „kojima je podrška u jednom delu života potrebna“.

„Da ne okrećemo glavu na drugu stranu kada se neko nađe u problemu“, rekao je ministar i dodao da je Uprava za vojno zdravstvo na VMA postigla sporazum sa „Starateljstvom da njeni lekari volontiraju i pružaju zdravstvenu podršku svim korisnicima te organizacije.

Koordinator humanitarnih aktivnosti „Starateljstva“, episkop toplički Petar zahvalio je svima koji učestvuju i koji će učestvovati u toj organizaciji, dodajući da su se predstavnici Uprave za vojno zdravstvo, koji su prisustvovali današnjem sastanku, prijavili da budu volonteri.

„Versko dobrotvorno starateljstvo“ je dobrotvorna organizacija koja sprovodi različite humanitarne aktivnosti, s ciljem pružanja pomoći svima kojima je to potrebno. Na čelu „Starateljstva“, kao predsednik, je patrijarh SPC Porfirije.

Kroz tu organizaciju, čije je sedište u Francuskoj ulici u Beogradu, dnevno prođe na stotine beskućnika, gde mogu da dobiju obrok, garderobu, zdravstvenu pomoć i brojne druge vrste pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari