Ministarstvo kulture i informisanja: 310 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata 1Foto: Pixabay/ReadyElements

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, za internet medije, televizije, radio, štampane medije i servise novinskih agencija, medije sa sedištem na Kosovu i Metohiji, kao za medijske sadržaje na jezicima manjina.

Konkursi su raspisani i za sufinansiranje projekata organizovanja stručnih, naučnih i prigodnih skupova, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Raspisani su konkursi i za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona i za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Ministarstvo je za konkurs za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom izdvojilo 15 miliona dinara, za sufinansiranje projekata internet medija 30 miliona dinara, dok je za sufinansiranje medijskih sadržaja televizija planirano 70 miliona dinara.

Za sufinansiranje radijskih projekata odvojena su 32 miliona, za štampane medije i servise novinskih agencija 35 miliona, za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda 18 miliona dinara, a za proizvodnju medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona 29 miliona dinara.

Za sufinansiranje medijskih sadržaja koji promovišu teme iz oblasti kulture planirano je 30 miliona dinara, za sufinansiranje medijskih projekata medija čije je sedište na Kosovu i Metohiji je planirano 10 miliona dinara, dok je za proizvodnju sadržaja na jezicima nacionalnih manjina izdvojeno 41 miliona dinara.

Konkursi je otvoren do 6. aprila, a odluka o raspodeli novca se donosi najkasnije 90 dana od dana zaključenja konkursa, objavljeno je u oglasu u Politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari