Ministarstvo kulture: Neprimerena naslovna strana „Danasa“

Ostavite komentar


  1. Sva podrska jedinom dnevnom i objektivnom listu DANAS a posebna pohvala Koraksu, uvek genijalnom KORAKSU. A ovom ministarstvu posaljimo „poruku“ a sta sve vasi tabloidi iznose na naslovnicama od „DEZ-informera“ a nedavno i „Ilustrovane politike“, to prevazilazi i samog Gebelsa i kompletnu Hitlerovu „naci propagandu“.

  2. Ovo je zaista nedopustivo i krajnje neprimereno ovakvo nesto objavljivati u naslovnim stranama novina i stavljati u ovako moralno neprihvatljiv kontekst predsednika Srbije Aleksandra Vucica, kao i poslanike iz Skupstine.

    1. Koliko ja vidim predsednik nije tu, samo poslanici. Zabrinavajuće je ako vi sami vidite predsednika u ovoj karikaturi.

    2. Pa zar nisi mogla pametnice da bar prepričaš malo to što si čula, nisi morala baš da prepisuješ od reči do reči!

  3. Interesantno…nije im smetala nijedna bljuvotina informera i pinka ,nije im smetalo baljezganje i naci propaganda orlovica i ljigavog martinovica ,ali im smeta karikatura…
    Bravo Danas!!!
    Protiv bagre se boriti njihovim metodama i sredstvima! I ne padajte na njihove fore. Oni to rade svakodnevno ,ali kada to neko drugi uradi ,onda kuku i lele… OTPOR!!!!

    1. A vi ste cutali kada je Ilustrovana politika imala na naslovnici iskezenog buldoga koji bi da ubije one koji ne misle kao vlast, Raduje me jedino da citate Danas. Kopka vas sta pametni govore….I to je nesto

      1. Ma ne to na naslovnoj strani „Ilustrovane politike“ bio je JUL-in samo preobucen u crnu A.V.-A.V. uniformu inace njegovu omiljenu boju. A, Musolinijevi fasisti „crnokosuljasi“ takodje su obozavali „crninu“.

  4. Molim vas, objasnite im da je Vladimir Orlic na slici kad su vec poceli da melju a nisu izgleda ni videli karikaturu. Molim vas.

  5. Nedopustivo je ovako ponašanje dnevnog lista Danas, koje nije uskladu sa moralnim normama civilizovanog društva.

    1. Dok su naslovnice Informera, Kurira, Ilustrovane Politike i slicnih olicenje moralnosti, civilizacijskih tekovina i profesionalizma.

  6. Svaka cast za karikature,(ova i ona sa Seseljem od prekjuce).Nadam se da gospodin Koraks nece nece imati problema. U ovoj zemlji postaje nepodnosljivo.

  7. И Јеремић и сви који представљају опозицију у Србији требало би коначно и да обећају да ће и Вучић и целокупно руководство СНС завршити на доживотним или вишедеценијским робијама. Више нема времена за надгорњавање већ народу се мора јасно предочити шта нам је како нам је чинити. Оваква и оволика пљачка и антидржавна делатност Вучића и његових подрепаша не сме и неће бити опроштена.

  8. A gde se to vodja prepoznao na karikaturi? Ja licno vidim Hitlera i Gebelsa kako hrane one dve spodobe a vrhovni gde se video, ne znam…

  9. Bravo za Danas jer su objavili ovo saopstenje Ministarstva kultute i tako pokazali objektivnost u svom radu. Zamislite da Informer ili Pink objavi demantije na njihove bljuvotine koje objavljuju svaki dan. I po tome se vidi ko je kakav.

  10. gdje su oni to prepoznali Vucica,u Hitleru ili Gebelsu. karikatura je genijalna i upravo na ironican,sarkastican nacin se obraca dvojici likova koji u skupstini kao poslanici,optuzuju druge bez osnova da su Hitler i Gebels,pa im se ovo vraca pravo u lice da se nauce pameti. jedan od najboljih odgovora sns poslanicima na njihov govor mrznje,opozicija bi mogla da se mnogo nauci iz ovoga,jer sa gospodom treba gospodski a sa dr….

  11. Karikatura je remek delo. Ministarstvo je trebalo da reaguje na postupke ljudi koji su doveli do pojave ove oštre ali pravične karikature.

  12. Jutros sam kupila Danas iako ga redovno citam online. I kupovacu ga i dalje. Zbog hrabrosti urednistva i dobrih tekstova i novinara. Pitam: kako se brze bolje oglasilo Ministarstvo kulture a bilo je „mrtvo ladno“ za Ilustrotrovanu i poziv za linc. Nesto je zaista „trulo“ u zemlji….

  13. Podrška za Danas, koji čitam od osnivanja! Podrška za Koraksa, cara, da nam poživi još 100 godina! I ovim radom je rekao više od hiljadu reči, potpuno se slažem sa njim. Danas i Koraks su institucije, tako retke u ovoj karikaturi (čim je vode ovi koji je vode) od države. Dobro, i Novak je institucija! ‘Brejkerski, svakako! Sergej, isto! Eto, ima tu i tamo po neko: Danas i Koraks su tu, ponavljam, više nego zasluženo!

  14. U bre,meni se bas svidja sledeci put nacrtajte Vucica sa rogovima i repom i davolovim vilama u ruci,posto on bas to i jeste samo neki zaslepljeni to ne vide

  15. Obavezujem se da od sutra redovno kupujem dva primerka lista“Danas“ jedan za sebe drugi za poklon komšinici! Uz jutarnju kaficu prelistavanje i analizu fantastičnih Koraksovih karikatura! Bravo za Danas i Predraga Koraksića- Koraksa

  16. Pozdrav i podrška listu Danas. Ovo saopštenje ministarstva liči na saopštenje turskih fašističkih vlasti, jer oni su ovako počeli, a onda u zatvore strpali više od 150.000 nedužnih ljudi, čak su i djeca privođena zbog “uvrede časti“ Erdogana. Stop erdoganizaciji Srbije!

  17. Koraks je institucija…i ni jedni izbori i sa 90% podrske ovima iz SNS nece pomoci da shvate da je sve prolazno…oni su umislili da su bogovi ali je sada i vrapcima na grani jasno koliko su ranjivi kad ih ovakva umetnicka karikatura“pobi“ ko zeceve!

  18. Ne shvatam u čemu je problem. Koliko ja znam i Hiler i Gebels su mrtvi tako da neće zameriti što su nacrtani zajedno sa ovom gospodom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.