Ministarstvo odbrane: Akcija 'Vojni lekar na selu' za meštane kojima je otežan pristup lekaru 1ilustracija Foto: Vojska Srbije

Pripadnici Vojske Srbije su, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja, realizovali akciju „Vojni lekar na selu“ na području Loznice i Ražnja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ovaj projekat civilno-vojne saradnje je organizovan u selima Brezjak kod Loznice i Smilovac u okolini Ražnja radi pružanja medicinske pomoći meštanima kojima je otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

U okviru akcije, koju su realizovali medicinski timovi Prve brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, urađeni su opšti zdravstveni pregledi stanovništva, a za slabo pokretne i nepokretne pacijente organizovane su kućne posete.

Podeljeni su i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst.

Pripadnici Vojske Srbije srdačno su prihvaćeni od meštana, koji su iskazali zahvalnost na njihovom profesionalnom odnosu i spremnosti da pruže svu raspoloživu pomoć, navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije je i ranije pomagala meštanima udaljenih sela na području Loznice i Ražnja, kao i u drugim krajevima Srbije, i nastaviće sa sprovođenjem ovakvih projekata koji imaju za cilj jačanje saradnje i pomoć lokalnom stanovništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari