Ministarstvo odbrane o presudi sindikalnom aktivisti: Vojno pravosuđe je samostalno

Ostavite komentar


    1. Vojni sud i ne postoji. Postoji disciplinsk-sud. I ne ostoji u vojsci nikakvo „pravosuđe“.

  1. Kakav crni vojni sindikat. U vojsci (svakoj u svetu) postoji sistem subordinacije. Komande po vertikali i horizontali. Sad će neki vodnik sindikalista naređivati generalima ili komadantima bataljona,pukova brigada… Sindikat izbaciti iz armije. . Tu se svaki negativan elemenat ili dezerter sankcioniše. Stupajući u oružane snage,svako je svestan da je to poseban i specifičan poziv. Da li bih to mogao sindikalista u Francuskoj vojsci posebno u Legiji stranaca. Moj komšija je nekim čudom pobegao iz Legije stranaca. Preko 15 godina ga jurili agenti Francuske i naši plaćeni majmuni. Morao je da radi u jednom rudniku i preseli porodicu. Na svu sreću nisu ga uhvatili. Radio je posle 15 godina kod mene u pogonu. Kakve je priče ispričao to nije za one sa slabim stomakom. Svako bira svoj poziv. Zato ga mora poštovati. Armija ima i svoje tajne, naoružanja, opreme, taktike, i druge važne informacije. To sndikat nije ovlašćen da publikuje. Zbog toga ide glava. Opravdano..

    1. Slazem se sa Vladimirom, mada iako su oprecni komentari imam utisak da su Vladimir i MIlorad iste osobe, bas bih volela da vidim da li sam pogodila onda bih mogla da se zapolsim u policiji. Tacno, Vladimire iako verovatno ne mislis tako , ali mogao bi neki potpukovnik koji bi bio zaposlen u vojsci koji bi brinuo o sporednim stvarima a koje se ticu zaposlenih u vojsci koji bi davao predloge gde bi po snizenim cenama mogli da letuju, da pokupi spisak agencija koje su zainteresovane, ko sve sme da kupuje njihove trenerke, rukavice , carape, majce ili nesto slicno, ali evo dajte da novina Danas izvidi ko ima sindikat u svojoj vojsci od zapadnih drzava.
      Sloba je to odmah ukinuo cim je dosao na vlast, demokrate su to vratile da bi se i dalje radilo na unistavanju vojske, sto kaze neko Konu i vladi Ajde čik objavite komnetar koji je istinit. Pogotovu me interesuje da li sam u pravu za ova dva komentara (iako su razliciti), da sam u pravu onda bi policija zaista mogla da me pozove svremena na vreme da im rastumačim neke stvari.

      1. @Cicika, Vojska je oružana sila i zato ima posebne zakone i pravila ponašanja. Tu postoji sistem subordinacije i komande i to po vertikali i horizontali. Zbog svoje specifične uloge u društvu važe posebna pravila u svim segmentima života vojnika i oficira.
        Posebni delovi rodova KoV (Kopnene vojske) brine o svakom detalju života, rada i potreba svakog oficira, vojnika ili civilnog lica na službi u vojsci.
        Ukratko, zajednički deo RODOVA KoV čine:
        A) Kopnena vojska ( KoV)
        B) Ratno vazduhoplovstvo i PVO
        C) Ratna mornarica (RM)
        D) Pozadinsko obezbeđenje (PoOb)
        Koje se sastoji od
        – Snabdevanja
        – Pozadinske jedinice
        – Tehničke službe
        – INTEDANTSKE službe
        – Snitetske,zdravstvene, službe
        Kao što vidiš ne postoji bilo koji segment vojnog života da nije obezbeđen svim potrebama u ratu i miru. Mislim da nisu potrebna dodatna obrazloženja.
        Moje iskustvo u ratovima u kojima sam i sam učestvovao
        1991-1999. god. Je dovoljno veliko da mogu reći da svaki građanin treba da odsluži vojni rok u realnom vremenu 3 , 6 ili 9 meseci. To nedostaje. Živimo u burnim vremenima siledžijskog ponašanja i otimanja tuđih teritorija i resursa. Mi druge domovine nemamo i moramo je braniti kao što su to branili naši preci. Demagogija je da ne moramo biti obučeni vojnim veštinama i znanjima za preživljavanje u svim mogućim svetskim katastrofama, ratova i napada na našu zemlju.
        To je obaveza i tu nema samoupravljanja i kojekakvih sindikata koji mogu biti trojanski konji za zloupotrebu političkih stranaka i inostranog faktora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.