Ministarstvo odbrane pozvalo mladiće i devojke da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministarstvo odbrane pozvalo je danas sve zainteresovane mladiće i devojke za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem da podnesu prijave i u junu počnu obuku, „i na najbolji način pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema odbrani zemlje“.

Kako je istaknuto u saopštenju, dobrovoljno služenje ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije rođeni od 1. januara 1993. do 31. decembra 2004. godine, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-Uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća Pošta Srbije širom zemlje.

Prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire takođe je u toku, s tim što će ti kandidati na služenje biti upućeni u septembru.

Buduće vojnike očekuje zanimljiva i dinamična vojna obuka, mesečna plata od 46.000 dinara, a sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari