Ministarstvo odbrane: Službeni psi Vojske Srbije osvojili sedam priznanja na manifestacijama u Nišu 1Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Službeni psi Centra za obuku pasa Vojske Srbije osvojili su sedam priznanja na 30. Međunarodnoj kinološkoj manifestaciji „CACIB Niš 2022“ i na 18. „Kalča kupu“ koji su održani u Nišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane je navelo da je reč o prestižnim međunarodnim manifestacijama, na kojima se u deset kategorija osim pasa iz Srbije ove godine takmičilo još oko 600 pasa iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

“Službeni psi Vojske Srbije su osvojili sedam pehara na nadmetanju šarplaninaca u pojedinačnoj konkurenciji i plaketu ‘Pukovnik dr Slobodan Teodosić’, koja se od ove godine dodeljuje u kategoriji za najbolji par šarplaninaca u čast nekadašnjeg komandanta Centra za obuku pasa i osnivača niške kinološke organizacije”, navelo je sinoć Ministarstvo odbrane.

Centar za obuku pasa, inače samostalna jedinica Komande za obuku, namenjen je za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, kao i za obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe.

Ovaj Centar Vojske Srbije nalazi se u garnizonu Niš u kasarni “Knjaz Mihailo”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari