Ministarstvo odbrane: Stanari “Bristola” odmah da se usele u stanove u A bloku 1Foto: N1

Povodom najave štrajka lica koja su ostala u hotelu “Bristol”, Ministarstvo odbrane poziva političare da ih ne huškaju na štrajk i da se ne igraju njihovim sudbinama, pružajući im podršku za nešto što i sami znaju da im po zakonu ne pripada, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Oni su ponovo pozvali lica koja su ostala u “Bristolu” da se odmah usele u stanove u A bloku, koje su već obišli, i u vojnosamačke hotele “Zvezdara” i “Galeb” u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.

„Ministarstvo odbrane ostaje pri stavu da će poštovati zakon i da ne može ispuniti zahteve lica koja su ostala u „Bristolu“ da im se, mimo zakona, dodeli trajni stambeni smeštaj. Štrajk tu ne može ništa promeniti“, ističe se u saopštenju.

Kako navode, u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije postoji jedinstvena rang lista stambenih interesenata za više od 18.000 lica i kada bi bivšim stanarima “Bristola” dodelili stanove protiv zakona i mimo postojeće rang liste, 18.000 aktivnih pripadnika i penzionera imalo bi pravo da Ministarstvo odbrane tuži i dobije tužbu.

Oni dodaju da je zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista i da se zato takva kršenja zakona neće ponoviti.

„U svom postupanju Ministarstvo odbrane rukovodiće se isključivo zakonskim mogućnostima za rešavanja tog pitanja“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari