Građani obustavlili protest pošto je iniciran postupak protiv sudije u slučaju vozača s Karaburme

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Sudije nemaju odgovornost za „pogrešno mišljenje“. Obzirom da se sve češće donose presude na štetu prava i pravde, zahtevati odgovornost!

 2. Kakvi su ovo dvostruki arsini, gde je odgovornost svih sudija u postupku sudjenja sina Zeljka Mitrovica

 3. Narod ne može da shvati da mera pritvora NIJE kazna zatvora, mera pritvora je mera za obezbeđivanje prisustva okrivljenog krivičnom postupku, i to najteža, pored recimo mere zabrane napuštanja boravišta ili države, stana, jemstvo…
  Dakle, što bi postojala odgovornost sudije u ovoj stvari? Pritvor je najteža mera obezbeđivanja prisustva okrivljenog, postoji obaveza sudije da vodi računa da se ne primenjuje teža mera ako se ista svrha može postići blažom merom, propisana čl.189 ZKP. Zašto bi konkretni okrivljeni bio u pritvoru ako ne postoje okolnosti koje ukazuju na to da se blažom merom neće postići to da bude prisutan krivičnom postupku?!
  Dakle, pritvor niti jeste niti može biti sankcija za to što je ovaj čovek uradio, a ako je kriv – tek će biti sankcionisan. Pritvor NE predstavlja krivičnu sankciju. Aman zaman ljudi!
  Ovde je na delu čist populizam SNS ministarstva….

 4. populizam kako to gordo zvuci , a koliko je drugova pobeglo sa blazom merom , navedeni drug je pobegao sa mesta zlocina , ima debeli dosije i vi garantujete da ce se odazvati pozivu suda , dok bude cekao poziv na slobodi …
  ili ce mozda pobeci na lecenje u drugu drzavu , koa drug sveto ….

 5. Još traje! Al’ nema veze, jer ćemo se setiti kada dođe vreme svih Vučićevih pudli!

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Društvo

Naslovna strana

28. januar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.