Ministarstvo prosvete o izboru direktorke Medicinske škole u Valjevu: Nismo imali saznanja ko je njen suprug 1Foto: N1

– Saznanje o tome ko je supružnik kandidatkinje nismo imali i nije informacija koja se traži prilikom konkursa za izbor direktora – kažu za Danas u Ministarstvu prosvete, odgovarajući na pitanje da li je ministar prosvete Branko Ružić prilikom imenovanja direktorke Medicinske škole u Valjevu Ane Ilić znao da je ona supruga zamenika šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Valjeva.

Ovu informaciju izneli su zaposleni u Medicinskoj školi „Dr Miša Pantić“ koji su juče protestovali zbog smene dosadašnjeg direktora ove škole Aleksandra Maravića.

On je, podsetimo, na konkursu za izbor direktora dobio podršku većine članova Nastavničkog veća, kao i dvotrećinsku većinu članova Školskog odbora.

Iz Ministarstva prosvete nisu odgovorili na pitanje Danasa zašto ministar prilikom imenovanja novog direktora Medicinske škole nije uzeo u obzir rezultate glasanja nastavničkog veća i Školskog odbora.

„Inspekcija je postupala po prijavi i konstatovala nezakonitosti koje su dovele do smene direktora škole. Kako je proces izbora direktora bio u toku i u samom procesu nije bilo utvrđenih nepravilnosti, ministar je odlučio da imenuje drugog kandidata, a ne razrešenog direktora“, naveli su iz Ministarstva.

Iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije danas su uputili pismo ministru prosvete, nezadovoljni jer je dosadašnji direktor razrešen zato što je rezultate glasanja Nastavničkog veća i Školskog odbora objavio na Fejsbuk stranici škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari