Ministarstvo: Srbija je suočena sa izuzetno teškom demografskom slikom, sve veći broj umrlih u odnosu na rođene

Ostavite komentar


  1. Možda bi pomoglo to da se iskoreni korupcija a SVIMA koji su se tako obogatili da se oduzme imovina i to stavi u fond za novorođenu decu.
    Vile na Dedinju gde žive funkcioneri da se daju u zakup, da se novac namenjen za metro, stadion i ostale besmislene projekte takođe preusmeri u taj fond.

  2. Moj gazda me često pita kad ću da se ženim, a ja mu odgovorim kad poveća platu. Živim jako teško, a još više mi otežavaju situaciju ukućani koji ubijaju svaku volju za životom u meni. Gde ću završiti ne znam.

  3. Po popisu iz 1981. u srbiji je bilo skoro devet i po milona stanovnika. Danas – manje od šest miliona. Za četiri decenije u Srbiji je manje tri i po milona ljudi. Živela tranzicija!

  4. Ko će motivisati mlade na roditeljstvo, kad za najobrazovanije nema posla.

  5. Aleksandar Vulin, dok je bio ministar odbrane, obecao angazovanje vojske (vojnika) u ‘akciji’za povecanje nataliteta, a tadasnji patrijarh porucio Srpkinjama: ‘radjajte sto vise, u braku i/ili van braka’!

  6. „…neophodno je da učinimo dodatne napore, pronađemo nove ideje i osmislimo nacionalnu strategiju čija bi realizacija promenila sadašnju demografsku sliku Srbije…“ Znači sprema se još jedan „namenski“ porez i nova izmišljena radna mesta za uhlebe!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.