Ministarstvo: Srpski jezik ugrožen pred najezdom engleskog

Međunarodni dan maternjeg jezika

Ostavite komentar


  1. Veoma važna tema, ali zbog globalnog nepoverenja u vlast narod ne daje na značaj važnost jezika. Nemački, francuski i italijanski nisu ugriženi jer se uče u mnogim školama po celom svetu a srpski samo kod nas. Našem narodu sve više trebaju svetski jezici jer svi planiraju da odu odavde. Niko neće da dođe. Realnost je da je Srbija kao pijanac u kafani, kad je pijan onda je i najjači i najpametniji, i najlepši, ali pijanac se i otrezni.

  2. Uh kako ste dosadni. Nije naš jezik ugrožen zbog „najezde engleskog“ već zbog „potpune defanzive srpskog jezika i kulture“. I to se ne rešava borbom PROTIV najezde, već borbom ZA naš jezik i kulturu. Ali… Ček’, ček’, kol’ko mi beše izdvajamo za kulturu? Kol’ko nam je važna? E, pa, nema tih barikada „protiv“ tuđe kulture i jezika koje će zaustaviti tu poplavu, ako nemamo ŠTA da čitamo/slušamo/gledamo na srpskom jeziku. Ljudi imaju POTREBU za kulturom (oni koji imaju šta da jedu), i ako im društvo ne ponudi ništa na srpskom jeziku, šta mislite gde će je potražiti..?
    Muka mi je i već samo od toga što ovo „moram“ da napišem i da ukažem na apsurdnost izjava o „najezdi“.

  3. Прођи Кнез Михајловом, прођи Србијом, све ти је јасно где смо стигли!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.