Ministarstvo: Za zagađenje krivi stari automobili

Ostavite komentar


  1. U Boru je samo jedan krivac za zagadjenje i trovanje gradjana, a to je novi vlasnik RTB Bor kineska firma Zi djin za koju ne važe srpski Zakon. Njima je dozvoljeno da truju gradjane bez sankcija. Dokle više?
    Molimo vas za pomoć medija, Evropske Unije, Amerike i svih koji mogu Zi djin da zaustave. Oni čine zločin nad gradjanima Bora.

    1. Bor nije od juce. O kakvom pojacanom uticaju RTBa na okolinu pisete? Imate neki izvor?

    1. Nisi shvatio poentu. Ovo saopštenje je sarkastično, ministarstvo ga je izdalo da bi nam režim poručio kako nam se u lice smeje i sa mozgom nam radi znaš već šta. Otvoreno nam poručuju da im ne možemo ništa jer nas na ulici nema dovoljno i da će nastaviti da nas ponižavaju po nahođenju.

  2. Evo AV će sada svima koji imaju dizle starije od 15 i benze starije od 18 dati subvenciju od 300 €. Dosta je, treba nešto i taksistima da ostane

  3. A to sto se dopusta gradnja fabrika bez ikakvih ekoloskih standarda kako bi „privukli“ strani kapital – nista. Najprljavije tehnologije se ovde uvoze. Fabrike guma, topionica u Boru, planirana kineska reciklaza ko zna cega u Dezevi ispod Golije…

  4. Zapravo, ovo je još jedna u nizu zamena teza. Nisu krivi stari automobili već tehnički pregledi koji puštaju te iste da prođu BEZ PROVERE KATALIZATORA. Katalizator se troši vremenom i mora se menjati. To košta i naši brižni sugrađani iz dalekih predgrađa ne misle o nama u centru (iako rade u centru), te na posao polaze svojim TEHNIČKI NEISPRAVNIM (da, to je deo tehničke ispravnosti vozila na zapadu) vozilima.

    1. Ne bulazni, nisu ti krivi autobusi ubice nego katalizatori iz predgrađa. Pazi da nije, a tačno na vreme, čim je počela grejna sezona odmah je kritično u centru pa onda hajde da se operemo katalizatorima. To je sve da vi u centru ne bi prljali vaše ručice i ogrejali se a gasovi bi trebalo da odu tamo među prigradske katalizatore ali ono jok, eto ih u centru.
      Inače sam za to da se ukinu dizelaši u celoj državi, osim naravno industrijskih i namenskih vozila

  5. A kako je pored ovog ministarstva prošla odluka gradskih vlasti da ukine trole i na toj liniji uvede autobuse sa smrdljivim dizel motorima?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.