Ministri Srbije i RS o izgradnji dva memorijalna centra posvećena žrtvama logora Jasenovac 1Foto: https://www.minrzs.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijelom Egićem o zajedničkim projektima u narednom periodu, među kojima je izgradnje dva memorijalna centra posvećena žrtvama logora „Jasenovac”.

Centri će biti izgrađeni u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj i u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Najavljeno je da će u narednih nekoliko nedelja vlade Srbije i Republike Srpske potpisati sporazum kojim će biti definisana međusobna prava i obaveze u realizaciji ovog projekta.

Ministri Selaković i Egić su istakli da će u narednom periodu jačati saradnju Srbije i Republike Srpske i u oblasti rada i zapošljavanja, te je u tom cilju potrebno uspostaviti i neposrednu saradnju između nacionalnih službi za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari