Mirno u Kliničkom centru Vojvodine nakon dojave o bombama 1foto: Arsenije Mandić / Danas

Nakon što je dojavljeno da su i u Kliničkom centru Vojvodine postavljene bombe, situacija na terenu je sasvim mirna, a može se reći, i suprotna očekivanjima u takvim slučajevima. Novinarima nije bilo dozvoljeno da borave u okviru kompleksa KCV-a.

„Klinički centar Vojvodine obavešten je o postavljenim eksplozivnim uređajima. Odmah nakon prijema mejla Klinički centar Vojvodine obavestio je Službu unutrašnjih poslova Novi Sad i preduzeo sve potrebne mere po protokolu“, glasi dramatično saopštenje KCV-a.

Takođe je rečeno da je ta institucija preduzela sve mere da zaštiti hospitalizovane pacijente i zaposle i one kojima je potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje u toj ustanovi, uz napomenu da to sve dovodi do otežanog rada te ustanove.

Na prilazu iz Hajduk Veljkove ulice nije bilo klasične gužve i velikog broja parkiranih taksi automobila, a prodavnice koje se nalaze na samom ulazu, radile su sasvim normalno. U razgovoru sa jednim od pripadnika obezbeđenja Kliničkog centra, takva slika nam je i potvrđena.

„Čuo sam za tu dojavu, došla je policija, ali je sve u redu i ništa se ne dešava“, rekao nam je pripadnik obezbeđenja u svetloodbojnom prsluku, koji je stajao ispred zgrade Urgentnog centra, pored kog su u tom trenutku prošla dva vozila Hitne pomoći, dovozeći pacijente iz drugih delova grada.

Poprilično mirno, među zgradama se kretalo tek nekoliko ljudi, pacijenata i lekara, koji su, kako se čini, uživali u sunčanom, i konačno, nešto svežijem danu.

Sa suprotne strane, ispred zgrade Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, ista situacija. Nekoliko pacijenata sedelo je uz cigarete i hranu na klupama ispred Klinike, dok su pripadnici policije istovremeno proveravali sve zgrade Kliničkog centra.

Čovek i žena, u belim mantilima, zaposleni u toj ustanovi, izašli su iz zgrade da uzmu hranu koju im je donela dostavljačka služba. Na pitanje novinara Danasa kakva je situacija, kratko su nam poručili da policija jeste u zgradi, i da nemaju ovlašćenje da daju zvanične ili nezvanične informacije, ali da je „sve u redu“.

Ubrzo potom, jedinih dvoje novinara koji su bili u okviru kompleksa Kliničkog centra Vojvodine, najljubaznije su zamoljeni od strane pripadnika policije da napuste KCV, iz bezbednosnih razloga.

„Jako vam se izvinjavamo zaista, ali takva je procedura“, ljubazno se novinarima obratio mlađi policajac.

Dojava je stigla nešto pre 14 časova, a u pitanju su dva mejla u kojima se navode pretnje bombama. Po prvi put se tako nešto događa u Novom Sadu. Dojava je slična nizu pretnji koje su upućene školama, tržnim centrima, železničkoj stanici, i zdravstvenim ustanovama u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari