Mitić (Dveri): Srbija ustupila gonjenje Edina Vranja onima koji su ga već oslobodili 1Foto: Logo

Članica predsedništva Dveri Maja Mitić izjavila je danas da je Srbija ustupila gonjenje Edina Vranja za ratne zločine Bosni i Hercegovini, koja ga je pravnosnažno oslobodila, odnosno obustavila postupak.

„Srbija ga ustupa i on će na slobodu. Gotova stvar. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovakav gest naziva prijateljskim činom“, kazala je Mitić u pisanoj izjavi.

Mitić je pozvala Tužilaštvo za ratne zločine da konačno počne da procesuira zločine nad Srbima.

„Takođe, Tužilaštvo za ratne zločine bi trebalo konačno da počne da procesuira zločine nad Srbima na Кosovu i Metohiji koje je počinila zločinačka OVК“, dodala je ona.

Vučić i nosioci najviših pravosudnih funkcija odlučili su da Srbija ustupi Bosni i Hercegovini 26 optužnica za ratne zločine počinjene nad Srbima, među kojima je i optužnica protiv bivšeg načelnika Sektora kriminalističke policije Federacije BiH za ratne zločine nad Srbima u u Goraždu, 1993. i 1994. godine.

Edin Vranj se tereti da je kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari