Mitropolit Amfilohije: Nadam se da Vučić neće izdati KiM

Ostavite komentar


  1. Dali mu neku nagradu prosle nedelje bas veliku, je li? Dali je coveku u koga sumnjaju??

  2. Bilo bi lepo da danas uradi interviju sa Mitropolijom po pitanju ove teme, jer je godinu dana nejasan kontekst u kojoj se ovo pitanje provlači… Razgraničenje znači da se odvajaju srbi i Albanci unutar Srpske pokraine KiM, sa time da se dijalog između Srba i Albanaca dalje vodi isključivo tako da Srba nema pod Albanskom samoproglašenom državom (sud, policija, porez, tužilaštvo… i ostale nadležnosti). Razgraničenje ne znači i priznanje teritorije, iako mi priznajemo stanje stvari kao kršenje zakona i pregovaramo u tom kontekstu (zvanični dokument na sajtu min.odbrane). Govori se samo o ispunjavanju obaveza iz briselskog sporazuma. Srbija je svoje ispunila, nema šta više. Čekamo albance da reše pitanje zajednice opština što i znači razgraničenje… i kraj priče o razgraničenju.Dijalog ide dalje

  3. Vučić,Djilas,Djindjić…svejedno ko je na vlasti.Kosovo je počelo da „odlazi“ posle 2.sv.rata a konačno je otišlo ’99.Možemo ga zvati „takozvano“ koliko hoćemo,ako nam je tako lakše.

  4. Da vidimo, izdao svoja uverenja, svog sefa, svoju zakletvu u crkvi, svoj rod i narod na Kosovu i sad nece da izda ono sto je ostalo???
    Sto ti je optimizam.

    1. Nada umire poslednja. Hahaha. A ako prizna, hoće li sveštenik ponovo u štrajk glađu?

    1. @wudstok
      Prosto je neverovatno koliko ljudi znaju biti maloumni i nesvesni toga šta pišu.

    2. Podsećam redakciju na sopstvene uslove korišćenja sajta i pravila komentarisanja: „Redakcija sajta „Danas“ zadržava pravo da ne objavi komentar koji je uvredljiv, vulgaran, …“ Zašto kršite sopstvena pravila?

  5. Kosovo je izgubljeno kapitulacijom u Kumanovu i Rezulacojom 1244. Srbija je proterana sa Kosova 1999. Ovakvo misljenje je samo „guslanje“…

  6. Ne bi ti on prodao Kosovo pa makar mu se svi iselili u Nemačku. Mirno spavaj pope sve je pod kontrolom!

  7. Nada u Boga je za vernike, iskrene, kao što je mitropolit. Oprosti mi Bože, ja sam ateista, pa se pitam zašto nisi čuo naše molitve na Kosovu 1389. god., zašto nisu čuo naše molitve kada su nas predvodili arhiepiskop pećki i patrijarh srpski Arsenije III Čarnojević i Arsenije IV Jovanović, zašto nisu čuo naše molitve…Objasni nam Bože zašto nikada nisi čuo naše molitve za Kosovo? Ili možda nismo bili dovoljno istrajni, dovoljno iskreni, ili dovoljno glasni i jedinstveni u našim molitvama? Ili su se možda neki od nas lažno molili? Ili Ti Bože misliš da nama ovozemaljsko Kosovo ne pripada, da su nam dovoljna predanja, legende i mitovi. I da je dovoljno da nekolicina od nas ostane na Kosovu
    Duboko poštovani mitropolite, šta god bude za jedne će biti istorijska pobeda, otvaranje vrata svetle budućnosti, skidanje kamena sa vrata, državni i medijski spektakl. Za druge će biti izdaja.

  8. Postovani Amfilohije,
    ako priznate pasos, sudstvo (albansko i na severu Kosova), registarske oznake, zdravstvo, ucestvujete u vladi Kosova, sedite na jahtama sa politickim liderima albanaca kako se to zove? IZDAJA e to se tako zove. Kosovo i Metohija je izdano i prodano. Ceka se referendum sa pitanjem „Da li zelite da Srbija zajedno sa Kosovom udje u EU?“ I ko bi rekao ne, ovi ce misliti geografski mi teritorijalno KRAJ.

    1. Ma jok, štovani mitropolit se nada da Onaj, ko je položio zakletvu na „Miroslavljevom jevanđelju“ i ko je nosilac ordena Sv. Save ne može da izda jer bi bio…..

  9. Vucic nece i ne moze izdati KiM. Iako ga u srcu smatram delom Srbije nazalost, odavno je oteto.

  10. Mitropolit Amfiholije dobro zna ko je poklonio KiM. Tadićeva Vlada i Vuk Jeremić. Amfiholije dobro zna da je Đilasova Rada Trajković radila i radi protiv Srba na KiM a podržava Kurtija
    Zašto Amfiholije okreće leđa pravoslavlju i srpskom narodu u korist Đilasovog novca?

    1. Milana, cedo na sta si: pink, informer, alo, sr.telegraf? Katastrofalno deluju na tvoj mentalni sklop, smanji konzumiranje, inace ti nema spasa?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.