Mitropolit Porfirije: Postupak otkaza profesoru Kubatu zakonit i demokratičan

Ostavite komentar


  1. Gospodo klerici, Vi ste svojevrsna mafija kojoj je drzava previse dozvolila i u koju ste duboko uneli svoj uticaj.Mi obicni smrtnici moramo za Vas da placamo poreze i doprinose za PIO i zdravstvo a Vas su oslobodili bilo kakvog poreza. Tim cinom drzava je direktno suspendovala jedno od osnovnih nacela , jednakost svih pred drzavom i zakonom. I onda nam Vi govorite o nekakvoj „demokraticnosti“ vasih odluka. Jednostavno nemate pravo da budete iznad ostalih a mislim da to pravo nemate ni po Jevandjelju.

    1. Gospodine ,,milenko,, ali u drugim zemljama se placa takozvani ,,crkveni porez,,
      Drugo u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi postoje ,,kanoni,, i zna se ko vodu pije a ko vodu nosi.Zato ne trabunjajte vise…..

    2. Puna podrska sjajnom prof. Kubatu. Potrebni su nam hrabri i odlucni ljudi. Vrhunski intektelektualac koji je podvukao crtu ispod koje covek ne moze da ide ni da cuti.

    3. Ni ti ni spc nemate nikakav ugled. Stidim se da takvi irineji, porfiriji, kačavende i ostala bratija, ogrezla u bezakonje i mržnju prema svemu drugom i drugačijem, ušuškana u svilu i kadifu, vodi tu organizaciju.
      Oterali ste mnoge, a ovakvim ponašanjem trudite se da oterate i ostatak građana ove tužne i napaćene zemlje.
      Mislio sam da ste dobar čovek, ali sam se duboko prevario. Mislim i da se pokojni V. Jerotić prevrće u grobu kada vidi sa kim je vodio dijalog u Agapama.

  2. Naneta steta ugledu SPC ?! O kakvom ugledu je rec druze Porfirije, tako vam Bog pomogao ?

  3. Da imaš imalo obraza, ćutao bi. Profesor Kubat je dokazao da si plagijator i sa tim plagijatima konkurišeš za redovnog profesora. Na sve to, živiš i radiš kao vladika u drugoj državi. Naravno da bi ti bilo mnogo lakše da to ostvariš ako ukloniš profesora Kubata. Međutim, neće to ići baš tako lako.

    1. Kubat nista nije dokazao, nego izneo neosnovane optuzbe, ne pokazavsi u svojim optuzbama da razume sta je uopste autoplagijat. Kada se stvar iznese pred strucnu komisiju ispostavice se da je potpuno drugacija i da Kubatova bibliografija krije mnogo vise obmana. Ovo je poznata filmska scena u kojoj krivac bezi niz ulicu pokazujuci na drugu stranu i vice „drzite ga“.

  4. Baš sam razočaran ovim čovekom, obrazovan i vredan, ali bolje da demokratiju ne spominje jer je u demokratiji crkva odvojena od države i mora poštovati zakon kao svi ostali, a baš ovaj slučaj je pokazao da crkva to ne radi, ona bi da bude član Univerziteta, a da ima neka svoja pravila kojima disciplinije one koji bi da misle svojom glavom. Gde je tu demokratija Porfirije, tvoja mislenija su srednjovekovna, hoćeš simfoniju sa državom zbog moći, a gde je moć, tu Hrist ne stanuje, kome služiš?

  5. Puna podrska sjajnom prof. Kubatu. Potrebni su nam hrabri i odlucni ljudi. Vrhunski intektelektualac koji je podvukao crtu ispod koje covek ne moze da ide ni da cuti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.