Mitropolit Porfirije pretio profesoru i kuriru

(Ne)legalni Savet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu izabrao novu upravu

Ostavite komentar


  1. Porfirije ne može sam sebe da prepozna kao da je mesecima boravio i tihovao na dobru jovanjice.

      1. …“Veoma dugo poznajem mitropolita Porfirija, još dok je bio iguman Kovilja, ali ne mogu ga prepoznati koliko se promenio poslednjih godina – napominje protojerej-stavrofor Dragomir Sando.“…
        Casni protojerej Sando sada vidi ono sto su mnogi odavno znali:
        „Premazan“ je, bolesno ambiciozan, osvetoljubiv i sujetan.
        REM je samo omogucio da se te osobine jasno ispolje.

        Zamislite Porfirija bez vladicanskih oznaka, mantije i brade…

    1. Uskoro se ocekuje sastanak Porfirija i spin majstora Bebe Popovića kako sa se zataška ova nova afera .Ocekujem da i Vučić stane u zaštitu svog prijatelja Porfirija

    1. Kao sto su i vase dede to radile od 1945 do 1947 po kratkom postupku, a vec je jednom vidjen taj scenario likvidacije fakulteta sa Univerziteta. Ne pada daleko iver od klade…..

    2. Kako oci tako i sinovi, nekad jurisnici 1945-1947 tad su sinovi fakultet likvidirali sa Univerziteta, a sad ga njihova deca hoce da ga ekskomuniciraju.

  2. Ko poznaje „kompetencije i pobožnost“ mladjeg brata mitropolita Porfirija, te njegove „poslovne kontakte sa S(N)S biznismenima“, ne treba da se začudi razobručenom ponašanju starijeg brata. Služba je aktivirala „spavače“ u SPC.

    1. Dobro je da su konačno pale maske i da je mitropolit Porfirije pokazao svoje pravo lice i profesor Sando hrabro iznosi istinu !

  3. Slucajno ga sreo pre 10tak god u NS, u svom zavetu skromnosti vozio tada Mercedes dzip ML, jedno radi, jedno govori, pitanje na ocitu raspolucenost jel sta misli ili sta uopste misli

  4. I posle kažete kako u pravoslavlju nema inkvizicije? Pa šta je onda maltretiranje kurira koji u okviru radnih dužnosti donosi poruke?
    Svetosavska etika ili profani maltretman?

    1. Pa treba da zove i sekretaricu ili sekretara dekana pravnog, medicinskog fakulteta generalni sekretar Univerziteta, da mu pisu i sredjuju kancelariju. Pomenuti gospodin je u radno vreme radio poslove ne za svog poslodavca, nego za nekog drugog. Neka trazi platu od rektorata kao njihov kurir. Rektorat ima svog kurira pa zasto po njemu nije slao postu. Pravno receno prekoracenje radne discipline.

  5. Velika je greška bila što je ovaj crkveni fakultet prihvaćen pod okrilje Beogradskog univerziteta, jer crkvene dogme i nauka ne idu zajedno. Ni idu ni dogmatski popovi, koji ne prihvataju pravo zemaljsko a carstvu nebeskom bi se ponadali.

    1. Al zato rado prihvataju blago zemaljsko kao da znaju da nema onozemaljskog oprosta. Sveštena lica čija je dužnost da nas ubede da ipak ima.

  6. Gospođa rektorka BU izgleda počinje da gubi fakultete koji su pod njenom ingerencijom. Bogoslovski fakultet je prvi u nizu koji joj je odbio poslušnost. Slede i …..

    1. „slede“…i Filološki u Beogradu ( v.d. dekanka Ljiljana Marković, SNS clan) na kome vladaju dekanka i dva člana uprave protiv celog nastavničkog veća, protiv zakona, statuta, razuma…Užas…

    2. I Siniša Mali je mislio da je jači od BU. Tako će proći i ova politička, a ne verujuća, garnitura na čelu SPC, samo polako……

      1. Porfirije se ovako bahato ponasa jer iza sebe ima Pentagon i CIA i naravno Vucica. Sta mislite zasto umanjuje broj zrtava Srba u Kroaciji? On je opasan karijerista koji najvise voli pare i tesko nama ako on bude novi patrijarh.

    3. Nije problem ingerencije na fakulteima, nego da se ne nadje gospodja rektorka u poziciji prekoracenja ovlastenja i zloupotrebe sluzbenog polozaja.

  7. MANTIJOKRATIJA u SPC-u a MAFIJOKRATIJA u drzavi, zna li ko kako ce da se sve ovo na kraju „zavrsiti“?

  8. Veliko postovanje za profesora o.Dragomira Sanda koji je pokazao veliku hrabrost i posvjedoci javno kakvim je pritiscima i pretnjama bio izložen !
    Najmanje sto može mitropolit Porfirije da javno zatraži oproštaj i izvinjenje.

    1. Mnogo hrabar covek, kao kordinator za versku nastavu u Beogradu radi i to tako da diplomirani studenti imaju samo 20% veronauke, a njemu dragi studenti sa druge i trece godine font od 80% casova. Pa ti reci da nije hrabar covek.

      1. Bilo bi dobro da se napravi intervju sa Tanjom Bošković ona najbolje poznaje sve strane “licnosti ili individue” našeg glavnog junaka priče Porfirija koji hoće po svaku cenu da se dočepa “bele pane”

  9. Sramota je za Danas da ima ovakve naslove.. Malo bolje proverite pricu.. a mozda i namerno blatite coveka, ko zna..

  10. Nekada sam baš cenio ovog čoveka, obrazovan, ima prava dela iza sebe kao što je pomoć teškim zavisnicima od droge, što je delo za divljenje, malo ko bi se prihvatio tog posla. Ne znam šta mu se desilo u međuvremenu, da li ga je vlast uzela pod svoje, fakat to nije više skrušeni, miroljubivi vladika već nekako osioni popa koji zavodi red i obavlja prljave poslove za crkvenu birokratiju. Da sam na njegovom mestu, povukao bih se u tihovanje

  11. Ako im je pretio smerno, pravoslavno i svetosavski, onda ništa, sve je u redu!

    1. Ipak malo “milosti” za Porfirija,neće da ga brane ni njegovi “botovi” Ava rimski,Injac,Radun,Bokan…!
      Samo Beba i Vučko da se uključe u ovaj rijaliti

  12. Nažalost ,sve sto je pričao u trenucima iskrenosti Jeronim o Porfiriju pokazalo se tačno .Sad će goniti i kažnjavati o.Dragomira Sanda jer se usudio da kaže istinu:
    “ car je go”

  13. Od 1945 godine UDBA je birala ne samo Patrijarhe vec i episkope.Nema tu
    iznenadjenja.Samo za neinformisane.Crvena hidra sve,na nasu zalost,vodi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.