Mitrović: Odbio sam da prodam celu kompaniju za 500 miliona evra 1Foto: Miroslav Dragojević

Željko Mitrović je odbio da proda celokupnu kompaniju uključujući i Air Pink za 500 miliona evra, saznaje Danas.

Naša saznanja o ovoj ponudi potvrdio je i sam vlasnik ružičaste televizije. Od 60 kanala koje poseduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim rečima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.

Prema našim izvorima, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji poseduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB, međutim, zbog tajnosti ugovora Mitrović nije želeo to da potvrdi niti da demantuje.

– Ne mogu potvrditi ništa dok se ceo proces ne okonča. Sem da je reč o prodaji te dve televizije, od kojih nijedna nije u Srbiji. Takođe, u BiH i Crnoj Gori emitujemo više od 50 kanala, pa je prodaja navedena ova dva sasvim beznačajan podatak, naglašava Mitrović. Na našu konstataciju da su se u javnosti pojavile spekulacije da se „Pink imperija raspada“, Mitrović se nasmejao.

– Ako pogledate naše bilanse, biće vam jasno da govorimo o jednoj od 10 vodećih kompanija u Srbiji, kada je reč o EBITDA margini, odnosno ostvarenom profitu. Ne znam šta se tu „raspada“, kaže Mitrović. O pregovorima koje vodi sa ponuđačima za kupovinu Pinkovih kanala znaju samo on i druga strana.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada se nije bavio našim poslovanjem, niti u naše ime razgovarao sa bilo kim, pa ni direktorom KKR. To su besmislice, ističe vlasnik Pinka.

Sastanak o budućnosti svih kanala

Željko Mitrović je za utorak, 24. aprila, zakazao sastanak sa regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija. Ta vest je objavljena na sajtu Pinka i u njoj se navodi da će Mitrović saopštiti poslovne odluke „koje je doneo o budućnosti svih televizija sa prefiksom Pink u Srbiji i regionu“. Jedna od tih odluka, ali ne i najvažnija, jeste prodaja navedenih kanala.

„Prva tačka biće suštinska, ali o tome ćemo tek u utorak“, zaključuje Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.