Mladi genijalci Beograda za koje će se tek čuti 1Foto: Branko Starčević

Beograd je osvanuo ukrašen osmesima svojih najvrednijih sugrađana – genijalaca o kojima će svet tek brujati.

Sa željom da javnost upozna mlade, vrsne umove i njihove briljantne uspehe, a da se ujedno oplemeni i osveži ambijent prestonice, agencija Friday, Alma Quattro i Brainz televizija plasirali su jedinstvenu kampanju #LicaOvogGrada za koja će se tek čuti, u okviru koje je na prestoničkim bilbordima predstavljeno deset izvanrednih đaka i studenata, koji su ostvarili značajne uspehe na takmičenjima u različitim naučnim oblastima ili na druge načine pokazali da su pravi genijalci.

#LicaOvogGrada za koja će se tek čuti su:

• Iva Minić – u oblasti biologije na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika osvojila zlatnu medalju;

• Jovan Milićev – u oblasti fizike na Balkanskoj olimpijadi osvojio bronzanu medalju;

• Mara Raičković – dobitnica trofeja Svetskog zavoda za intelektualnu svojinu u oblasti zaštite životne sredine;

• Vanja Mijatović – u oblasti fizike na državnom takmičenju osvojila dvostruko 1. mesto;

• Anisia Savić – u oblasti biologije na Međunarodnom takmičenju istraživačkih radova mladih naučnika osvojila srebrnu medalju;

• Rajko Lapčević – u oblasti inženjeringa na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika osvojio bronzanu medalju;

• Zoran Saramandić – u oblasti geografije na Evropskoj olimpijadi osvojio bronzanu medalju;

• Iva Pešić – na Turniru mladih fizičara osvojila 1. nagradu;

• Staša Zokić – u oblasti biologije na republičkom takmičenju osvojila 1. mesto;

• Aleksa Madžarević – najbolji student 1. godine Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta BU, sa prosečnom ocenom 10.

„Ambasadore znanja na bilborde! – oduševljeno se prolamalo u našoj maloj, ali vrednoj redakciji dok smo uz slatku muku, od stotine briljantnih beogradskih đaka i studenata, vršili odabir prvih deset koji će svojim osmesima, pozitivnom energijom i snažnim intelektom tokom narednih nedelja zračiti širom prestonice. Jedinstveni kanal nauke i umetnosti Brainz TV, koji već godinama unazad pleni medijskim prostorom Srbije i regiona najlepšim programskim sadržajem – promocijom obrazovanja, nauke i kulture, te predstavljanjem naših genijalaca, sa velikim zadovoljstvom je učesnik u ovom nesvakidašnjem projektu za koji se nadamo da će zaživeti i u ostalim gradovima Srbije“, istakao je Živojin Petrović, direktor i urednik Brainz TV-a.

U vremenu kada su mediji i javnost okupirani raznim komercijalnim, političkim i ostalim reklamama i porukama, pojava ovakvih ozarenih lica budućnosti ohrabruje i uliva nadu, nadahnjujući sve nas da verujemo u bolje, zdravije i pametnije sutra.

O Brainz TV-u

Kanal Brainz TV nastao je kao rezultat saradnje kompanije United Media i Srpske naučne televizije, sa ciljem da afirmiše i popularizuje obrazovanje, nauku, kulturu i umetnost.

Osnovna orijentacija Brainz TV usmerena je ka edukaciji i informisanju građana, a pre svega mlađe populacije. Cilj kanala je da skrene pažnju javnosti na genijalne umove Srbije i njihova dostignuća. Brainz TV se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem Total TV platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari