Taj osećaj kada smo uspeli da ga povratimo u život ne mogu da opišem. Bio sam zbunjen, uplašen ali je osećaj bio fenomenalan, fantastičan i pun adrenalina kada smo shvatili da ima nade i da smo mu spasli život, priča Bojan Radak, koji je maloletnom M. J. (13) iz Kučeva koji je bio potonuo u viru reke Pek, davao veštačko disanje i povratio ga u život.


– Posle velike vrućine svratio sam slučajno na Pek da se malo osvežim jer su tamo bile moja sestra i devojka. Posle kupanja pred polazak kod kuće čuo sam povike žene: „Brzo deco, dete se udavilo!“ Odmah smo ja i drug skočili u vodu i počeli da pretražujemo dno. Za nama su krenula još dva prijatelja i gotovo pet minuta smo ronili ali od potonulog dečaka ni traga. Onako u panici moj drug Vladan Rajić udario je glavom o glavu potonulog dečaka i ubrzo ga izvukao na površinu. Pomogli smo mu da ga odvučemo do obale ali on nije davao znake života. Posle vađenja iz vode on gotovo tri minuta nije davao znake života, a onda polako mu se povratio puls i počeo je da izbacuje po malo vazduha i vode, a moj drug koji je kontrolisao puls uzviknuo je: „Živ je, nastavi, nastavi!“

Miloš Parabucki kaže da je sa devojkom i ocem Željkom bio na plaži i da su oni čitavih pet minuta ronili i pretraživali dno Peka koji je tu dubok oko četiri metra i kada su već izgubili nadu da će dečaka pronaći naišli su na njegovo telo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari