MNH: Minihidroelektrane čiste reke

Ostavite komentar


  1. Najtacnije od svega je sledece – Mini hidroelektrane NE EMITUJU VODU uopste…adio, sav zivi svete, zbogom prirodo…zbogom ljudi.

  2. Slike vecina reka pre i posle MHE su otprilike kao slike Libije pre i posle 2011.
    MHE nepovratno unistavaju Srbiji a ne isplate se nikom sem tzv. mhe investitorima, bankama koje im daju kredit i korumpiranim zvanicnima.
    Reka i prirode sa MHE vise N/E/M/A, sto su gradjani shvatili u Evropi i zato sada MHE lobi nama. BiH, HR i Albaniji i drugim trecerazrednim korumpiranim banana drzavama uvaljuje ove budalastine.
    Evropa i EU NE zahteva da obnovljiva energija dolazi od MHE i nije propisala zahtev za MHE ni u jednom svom dokumentu.
    I MHE posebno nemaju smisla s obzirom

  3. Svako ko je bar jednom video neku MHE, makar na slikama, shvata koliko su one zlo. Pre neki dan sam saznao da se biranje lokacija vrši na osnovu istraživanja koje je sprovodeno, pazi sad: 1989. godine. Za 30 godina se stanje na svim tim rečicama toliko promenilo na gore. da prizori nakon izgradnje MHE na njima izgledaju kao iz nekog postapokaliptičnog filma. Ovakve MHE kakve grade kriminalci po Srbiji zadnjih godina, su samo izgovor za pranje novca a saopštenja ovih ‘udruženja’ su obično licemerje i sprdnja

  4. Srbiju je pamet odavno napustila. Jadna li si Srbijo kome si u ruke dopala. ono malo ciste vode sto ostade unistise MHE. U vodozahvatima MHE krece eutrifikacija i od najcistije planiske vode obogacene kiseonikom dobijama barustinu iz koje se emituje metan gas sa mnogostruko jacim efektom staklene baste u odnosu na CO2. To vec citav svet zna osim srpskih primitivnih inzenjera i investitora a i ministara. Kakva politika takva i drzava. Zbogom Srbijo, za tebe su ginuli najbolji da bi je sada unistavali najgori. Gospode Boze.

  5. Zaboravih da kazem da je brou vodozahvata jednak broju MHE. Dakle cela Srbija ce od sada imati samo zagadjenu vodu da bi nekolicina bitangi samo punilo svoje dzepove. Tu su i pokrenute erozije, klizista, ogoljeni brtsko planinski tereni, zasecene stope brda gde krecu erozije i klizista. Bujicne erozije ce u buducnosti zbog toga zatrpavati citava naselje… Ovo je pocetak smrti jedne zemlje, koja nekad bese Srbija. Izvozimo pamet a uvozimo stoku koja razara sve pred sobom.

    1. A zaborabvila si reći i kako to MHE zagadjuju tu vodu malih i srednjih vodotokova. Daj pojasni, molim e. I možda, a ako vež imaš informacije daj i info kako da se ta čista iskonska voda više ne razliva posvuda ili koje kuda. Kad kreneš od Kraljeva ka Raški na sve strane čista izvorska voda kulja na sve strane ani do sad niko da se seti da je sakupi i upotrebi.

  6. Bedna izjava na nivou sa npr. izjavom da streljacki vod resava problem decije leukemije i raka i stedi sredstva u budzetu za vise obdanista.

  7. Da li ste Vi normalni..
    Neko sam ko cita Danas..
    Sta Vam bi..
    Mini hidroelektrane su sve samo nisu cuvari reka..one su zlo..kao da to ne znate..kao da niste pratili slucaj Rakita..strasno..

  8. Mislio sam da je vest sa Njuz.neta, a ono Fonet. Nadrealno. Mislim da „Danas“ ne treba da prenosi baš svaku glupu i iritirajuću vest.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.