Moji svetionici

Ljudi, sećanja.... Dušan Petričić

Ostavite komentar


  1. Сјајан илустратор који је многима улепшао детињство. Лош политички карикатуриста јер је, изгледа, преспавао последњих пар деценија. Данас, готово сви виде да су ствари, ипак, другачије него што су нам изгледале почетком и током деведесетих. Онај, ко и даље верује Сорошу и његовим комесарима, само може и сам да буде комесар али не и критичан посматрач.

  2. Druzila sam se i sa cika Ilijom iz Izvidjaca (bila sam VI ceta), secam se zimovanja u Zakuti i letovanja u taboru u Banjolama, u ta zlatna vremena. Osecam se povlasteno sto sam i u Gimnaziji direktno prisustvovala predavanjima profesora Sajica i jednako skupljala od njega bas ta iskustav i informacije iz sveta umetnosti kada smo, na njegovu inicijativu, isli na razne umetnicke manifestacije. A bilo ih je na nivou…u ta zlatna vremena. Drago mi je da me nas Zemunac, pa jos profesionalac i covek takvog kalibra, podsetio na te srecne dane…ma, kao da je pribelezio moje misli i osecanja! Tacnije, ovaj tekst mi je prosledio moj prijatelj Pale, takodje Zemunac, sa kojim delim ljubav prema nasem gradu i njegovim "skrovistima", jos nenapadnutim obezlicenjem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.