Momirović i Antić u Hrtkovcima obišli radove na izgradnji autoputa Šabac - Ruma 1Foto: Grad Šabac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, obišli su danas radove na izgradnji petlje u selu Hrtkovci, koja se radi u sklopu autoputa Ruma-Šabac.

U obraćanju medijima Momirović je istakao da je ovo jedan od 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica koji se trenutno grade u Srbiji.

“Radi se o strateški važnoj saobraćajnici i projektu koji povezuje Šabac, Rumu i Loznicu. Cilj nam je da sledećeg septembra otvorimo ovaj prvi deo auto-puta i spojimo Šabac i Rumu”, rekao je Momirović.

Momirović i Antić u Hrtkovcima obišli radove na izgradnji autoputa Šabac - Ruma 2
Foto: Grad Šabac

Direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, najavio je završetak radova i puštanje u saobraćaj auto-puta, zajedno sa mostom 2023. godine.

“Najintenzivniji radovi su trenutno na deonici puta od 20,5 kilometara auto-puta od Rume prema Šapcu. Kada je u putanju brza saobraćajnica Šabac – Loznica trenutno radimo najviše na lozničkoj teritoriji, a počeli smo i sa prvim aktivnostima na teritoriji Šapca”, objasnio je Antić.

Obilasku radova u Hrtkovicma prisustvovali su i Murat Turkoglu, direktor kompanije “Azvirt” u Srbiji koja je izvođač radova i predstavnici grada Šapca.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari