Momirović: Izgradnja kontrolnog tornja na aerodromu u Nišu počinje novembra 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da bi izgradnja savremenog kontrolnog tornja na niškom aerodromu mogla da krene tokom novembra ove godine.

„Intenzivno radimo na tom projektu i uskoro će biti raspisana javna nabavka“, kazao je Momirović prilikom obilaska gradilišta nove terminalne zgrade aerodroma „Konstantin Veliki“.

On je rekao da radovi na gradnji terminalne zgrade teku po planu i da će taj objekat, u koji će naša država uložiti 11 miliona evra, biti završen za dve godine.

Momirović je rekao da će nakon završetka nove terminalne zgrade aerodrom u Nišu moći da opsluži milion i po putnika i podsetio da je dosadašnji rekord niškog aerodroma 420.000 putnika u 2019. godini.

Direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković kazao je da će nakon izgradnje nove terminalne zgrade uslediti rekonstrukcija postojeće aerodromske zgrade.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je, prilikom obilaska gradilišta, kako se nada da će, uz dogovor sa preduzećem „Aerodromi Srbije“, ministarstvom i državom, aerodrom dobiti nove letove i to ka onim destinacijama na koje građani svakodnevno ukazuju.

Nova terminalna zgrada koja se gradi na niškom aerodromu imaće nešto više od 7.000 kvadrata, a postojeća terminalna zgrada će nakon rekonstrukcije imati 2.100 kvadrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari