Momirović: Nemačka može biti uzor Srbiji i u ekološkim projektima 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DJ.K.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je danas u Kruševcu da Nemačka može biti uzor Srbiji i kada su u pitanju ekološki projekti.

„U proteklom periodu uz pomoć bilatelarne saradnje sa Nemačkom obezbeđeno je više od 270 miliona evra za prioritetne investicije u 31 gradu u Srbiji“, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

On je prisustvovao skupu „Upravljanje muljem u tretmanu otpadnih voda – perspektive Srbije i praktična iskustva iz Kruševca“ koju su u okviru EU Zelene nedelje organizovali Grad Kruševac i nemačka razvojna banka KFW.

Rekao je da Kruševac postaje grad uzor po nivou investicija u ekološke projekte, navodi se u saopštenju.

„Izgrađeno je centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, investicione vrednosti 14,3 miliona evra, kao i 60 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže u vrednosti nešto višoj od devet miliona evra“, rekao je on.

Obišao je, i sa  predstavnikom delegacije EU u Srbiji Antoanom Avinjonom i direktorom razvojne saradnje u ambasadi Nemačke Kristijanom Šilingom radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari