Vreme je za fudbal u Ljutice Bogdana 1. Posle dvonedeljne pauze, u Crvenoj zvezdi „prekraćene“ optužujućim otvorenim pismom ekipe, žestokom reakcijom uprave, skandaloznim uništavanjem automobila igrača na Marakani i ništa manje sramnim ćutanjem klupskih čelnika o incidentu, uz nove tužbe na ime neisplaćenog novca i raskid ugovora, odnosno uvećanje blokade računa, crveno-beli ove subote traže iskupljenje za težak poraz u prošlom kolu.

Novi Pazar nije Čukarički, ali koga zmija ujede i guštera se plaši, pa je treneru Slaviši Stojanoviću jasno da njegov tim mora dobro da se oznoji kako bi izbegao novi rezultatski kiks u nikada lošije otvorenoj sezoni.

– Nisu nimalo naivan rival, što su uostalom i pokazali na gostovanju Partizanu u prvom kolu. Nema ni govora da će nam biti lako s njima, ali to ne menja naš cilj. Nema velike filozofije, moramo da dobijemo Pazarce. Pobede su najbolji odgovor na pritisak koji se stvorio. Priča i pisma ne donose rezultate, nema više alibija. Energija i ambicija moraju biti prenete na teren – priča slovenački stručnjak, koji nije hteo da komentariše neobraćanje uprave fudbalerima i struci posle nemilih događaja, ali jeste psihološko stanje njegovih izabranika.

– U ovom trenutku dosta toga zavisi od psihologije, a ja vidim da su igrači skinuli breme s leđa i da su dobro podneli sve ove događaje – tvrdi Stojanović, koji non-stop eksperimentiše na mestima štopera, pa ni sada nije načisto ko će činiti par centralnih defanzivaca.

– Razmišljam i o Arauhu. Imao je neke privatne probleme, ali ih je rešio. Sada mu je glava valjda čista – kaže za letošnjeg novajliju iz Perua trener Zvezde, u čijem timu sigurno neće biti povređenih Luke Milunovića i Novaka Martinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari