Mozzart donirao više od 20 miliona dinara kroz akciju Humanitarni tiket 1Foto: Promo/Mozzart

Dobitni plemeniti listići nizali su se ovog leta, pa je ukupan iznos koji je kompanija Mozzart donirala kroz akciju Humanitarni tiket u podne prešao 20 miliona dinara. U dobrotvornom tipovanju sjajno se snašao i glumac Boris Pingović, koji je nastavio seriju dobitaka umetnika u ovoj tradicionalnoj akciji.

Ovog puta, novčana pomoć od 132.000 dinara usmerena je Udruženju pacijenata sa bolestima jetre „Hronos“.

Evropa i svet su mahom zaboravili na hepatitise, jer se ove bolesti uspešno leče novim savremenim lekovima, koji su dostupni svuda.

„Kod nas je situacija drugačija, jer i dalje veoma mali broj pacijenata dobija te lekove, ali imamo obećanje od Fonda i Ministarstva da će se situacija drastično promeniti i da će mnogo više obolelih moći lakše da se leči. To je jedini razlog zašto smo fokusirani na hepatitis, iako ima i drugih ozbiljnih bolesti“, objasnila je Ivana Dragojević, predsednik Udruženja Hronos, prilikom posete kompaniji Mozzart.

Mozzart donirao više od 20 miliona dinara kroz akciju Humanitarni tiket 2
Foto: Promo/Mozzart
Mozzart donirao više od 20 miliona dinara kroz akciju Humanitarni tiket 3
Foto: Promo/Mozzart

Od 2008. godine ovo Udruženje pomaže pacijentima da dođu do svih informacija o bolestima.

“Veoma smo vredni i aktivni, a cilj nam je da kroz razne projekte budemo stalno prisutni u medijima, jer je to jedini način da se dopre do građana. Iz tog razloga smo veoma zahvalni kompaniji Mozzart i glumcu Borisu Pingoviću, koji su nam kroz akciju Humanitarni tiket u podne pomogli ne samo finansijski, već i u podizanju svesti o ovim problemima”, zaključila je Ivana Dragojević.

Kroz ovu akciju, poznate ličnosti svaki dan tipuju, a Mozzart usmerava dobitke na adrese mnogih humanitarnih organizacija, udruženja, fondacija ili pojedinaca. Glumac Boris Pingović je bio čak 277. dobitnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari