„Muftijin koncept“ cilj liste Stranke pravde i pomirenja za Bošnjačko nacionalno veće 1foto (SPP) : Završna konvencija u Novom Pazaru

Lista Stranke pravde i pomirenja (SPP) „Jedinstvo za slobodno Vijeće“ za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) u Novom Pazaru održala je poslednji predizborni skup i obeležila godišnjicu od smrti svog lidera Muamera Zukorlića.

“Lista, koju predvodim, samo je naslednik muftijine ideje. Politika i cilj liste SPP je „Muftijin koncept“. To je koncept suživota, dobre politike, zdravih međuljudskih odnosa svih naroda i religija u Sandžaku i Srbiji”, rekla je nosilac liste Misala Pramenković.

Podsetila je na izbora za BNV 2010. godine, kada je pobedila lista koju je predvodio Zukorlić, ali je država odlučila da poništi izbore „i veće Bošnjaka prepusti na rukovođenje tadašnjoj listi SDA Sandžaka“ .

Pramenković je biračima poručila da je došlo vreme da se BNV, posle 12 godina, oslobodi od rukovođenja kadrova Ugljaninove partije.

Predsednik SPP Usame Zukorlić oštro je kritikovao rad BNV u prethodnom periodu. Rukovodstvo te bošnjačke institucije optužio je da su unazadili nastavu na bosanskom jeziku, da su uveli medijski mrak i sve vreme diskriminisali druge većnike.

“Bošnjaci, na ovim izborima, ne smeju da propuste priliku da oslobode BNV, jer je sledeća, tek, za četiri godine, što je dovoljno da se propusti svaka šansa za boljitak Bošnjaka”, istakao je Zukorlić.

Zaključio je „da je konačno došlo vreme za promene i oslobađanje BNV“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari