MUP: 17 uhapšenih iz Beograda tereti se za tri ubistva i pet ubistava u pokušaju 1Foto: Z. S. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da se 17 članova kriminalne grupe „Vračarci“ koji su uhapšeni jutros terete za tri ubistva i pet ubistava u pokušaju, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

MUP u saoštenju dodaje da se, prema saznanjima bezbednosnih službi, vodja te organizovane kriminalne grupe V.N, kao i ostali članovi N.M, N.F, M.P, R.J, R.B, I.B, J.S, M.A, R.T. i P.J, koji su u bekstvu, nalaze u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Prilikom pretresa na više od 50 lokacija i automobila koje osumnjičeni koriste, policija je oduzela veću količinu vatrenog oružja, novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovane telefone.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije ranije danas saopštilo je da je uhapšeno 17 članova kriminalne grupe „Vračarci“, koja je delovala u Srbiji po nalozima „Kavačkog klana“, i koja je navodno planirala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je iz Pariza poručio da za neke od uhapšenih zna da je reč o ubicama, kao i da su „sladostrasno želeli smrt njega i njegove dece“, kao i da za to sada imaju dokaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari