MUP: Bomba u naselju Stevan Sinđelić uklonjena, građani mogu kućama 1Foto: RTS/Screenshot

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je danas v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani mogu da se vrate u svoje domove.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9:25 napustila teritoriju grada Niša, saopštio je MUP.

„Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove“, kazao je Čaušić koji je građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić je zahvalio i svim pripadnicima MUP koji su učestvovali u toj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno na bezbednoj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari