MUP: Jurić izneo "strašnu laž" 1Igor Jurić Foto: Medija centar

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas „uz uvažavanje i poštovanje prema ličnom bolu Igora Jurića“ da je Jurić izneo „strašnu laž“ na račun MUP i ministra Aleksandra Vulina rekavši da to ministarstvo i ministar ignorišu sistem za traženje nestale dece „Amber alert“.

„Da se radi o nečuvenoj laži, govori i činjenica da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali 24. februara 2022. godine u Beogradu Memorandum o razumevanju koji značajno unapređuje aktivnosti na polju pronalaska nestale dece“, navodi u saopštenju MUP.

Ministarstvo je optužilo Jurića da je izrekao još jednu laž – da nije primljen na sastanak u MUP na kojem je trebalo da se razgovara o modalitetima uvođenja „Amebr alert“ sistema u Srbiji.

„Jedina istina je da je gospodin Jurić na drzak način pokazao da ne poštuje domaće stručnjake i profesionalce koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece tako što je svaki put napuštao razgovor sa našim profesionalcima smatrajući ih za nekompetentne“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da MUP ostaje posvećen borbi za očuvanje bezbednosti građana, posebno dece, kao i da su uvek spremni da razgovaraju sa Jurićem „a laži koje Jurić izgovara na račun pripadnika policije i ministra Vulina ne služe mu na čast“.

Jurić je juče na Tviteru objavio: „Uprkos upućenih 80 pisama, uprkos mnogobrojnih javno izrečenih molbi, ministar MUP Aleksandar Vulin u svom mandatu nije želeo da nas sasluša u vezi uvođenja sistema obaveštavanja javnosti u slučajevima nestale dece. I to je sve što treba da znate o tom čoveku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari