MUP: Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u avionu koji je leteo na relaciji Beograd - Moskva (FOTO) 1Foto: MUP

Dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva bila je lažna, ustanovljeno je kontradiverzionim pregledom letelice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija, kako navode, radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma „Nikola Tesla“ uputila lažnu dojavu.

„U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin“, dodaje MUP.

Podsetimo, avion Er Srbije koji je poleteo u 13.50 časova za Moskvu morao je da se vrati na Aerodrom Nikola Tesla jer je prijavljeno da je u njemu podmetnuta bomba. Putnike niko nije obavestio o dojavi bombe, a nadležni su ih nakon sletanja u Surčin više od sat vremena držali u avionu. Evakuacija je počela oko 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari