Avion Er Srbije koji je leteo za Moskvu zbog dojave o bombi morao da se vrati u Surčin 1Foto: Čitalac Danasa

Avion Er Srbije koji je poleteo u 13.50 časova za Moskvu morao je da se vrati na Aerodrom Nikola Tesla jer je prijavljeno da je u njemu podmetnuta bomba, saznaje Danas.

Kako tvrdi izvor Danasa, policijska kontradiverziona jedinca je na terenu i ispituje slučaj. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije je potvrđeno da je specijalna antiteroristička jedinica evakuisala sve putnike i članove posade.

“Nešto je hučalo u avionu i pročulo se da se zapalio motor, a zatim i da je možda u pitanju drugi kvar. U svakom slučaju avion je morao da se vrati nazad na pistu”, rekao je jedan od putnika za Danas, opisujući kratak let tokom kog je „avion stalno propadao uz jako brujanje“.

Putnike niko nije obavestio o dojavi bombe, a nadležni su ih nakon sletanja u Surčin više od sat vremena držali u avionu. Evakuacija je počela oko 16 časova. Aerodrom Nikola Tesla je na svom sajtu uredno držao obaveštenje da je avion odleteo i nakon što je sa više od 250 putnika prinudno sleteo nazad u Surčin. Kasnije je odrednica promenjena u „preusmeren“.

U pitanju je Erbasov avion A330-200 sa likom Nikole Tesle, koji je trebalo da otputuje za moskovski Šeremetjevo na letu pod oznakom Ju 652D.
Avion Er Srbije koji je leteo za Moskvu zbog dojave o bombi morao da se vrati u Surčin 2

Na Aerodromu su Danasu rekli da se za više od informacija obratimo Er Srbiji i MUP-u, dok su u Er Srbiji u prvom trenutku rekli da „nemaju informaciju“ o problemima sa ovim letom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari