MUP: Avion iz Moskve sleteo na beogradski aerodrom, putnici bezbedno evakuisani 1Foto: sajt aerodroma Nikola Tesla

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog nove dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava, vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom, saopštio je MUP.

Kako navode, ubrzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom „Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

„U skladu sa procedurama naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom. Odmah po sletanju na beogradski aerodrom putnici su bezbedno evakuisani, a u toku je kontradiverzioni pregled aviona“, naveo je MUP.

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvuju pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne  antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari