MUP: Maloletnik dojavljivao o lažnim bombama u Zrenjaninu, apel da se ne otežava rad policiji 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Policija je utvrdila da iza lažnih dojava o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu, stoji maloletnik iz tog grada, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija je utvrdila da je on u više navrata, tokom maja, slao lažne dojave putem mejlova toj školi, kao i jednom sportskom centru u Zrenjaninu.

Policija je obavila razgovor sa maloletnikom u prisustvu njegovih roditelja i o dogadjaju je obavestila Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal su apelovali na gradjane da se, u trenutku kad je Srbija izložena masovnim i organizovanim sajber napadima i lažnim dojavama o postavljenim bombama koje dolaze iz inostranstva, ponašaju odgovorno i ne otežavaju rad srpskoj policiji čiji su kontradiverzioni timovi timovi svakodnevno na terenu.

Policija će rasvetliti svaku dojavu koja dolazi iz Srbije, pronaći izvršioce i procesuirati ih u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, naveo je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari