MUP obespravljuje Albance sa juga Srbije?

*Stanovnici Medveđe i Bujanovca albanske nacionalnosti ovako postaju stranci, a ne državljani Srbije, što su od rođenja * Ove mere MUP-a mogu predstavljati samo nastavak politike proterivanja i sistematskog diskriminisanja Albanaca
FHP o pasivizaciji prebivališta građanima albanske nacionalnost

Ostavite komentar


  1. Пријатно сам изненађен деловањем наших власти. Честитам!

  2. Dosta je bilo lazi o obespravljenim Albancima, a oni imaju ista prava kao Srbi i svi ostali gradjani Srbije. Oni hoce vise i specijalna prava, koja bi im omogucila da budu gradjani viseg reda i neprikosnoveni u svemu. Srbi ce uskoro, zbog toga, doziveti da u svojoj drzavi budu gradjani drugog reda, a Albanci zasticeni kao CIA mafija .

  3. Logicno je da se na jugu Srbije ovo dogadja ako znamo da je tako i Kosovo naseljeno sa dodatnih milion stanovnika za 15 godina (1980-1995) — sad odjednom problem je li? Gde je FHP da pita gde je 400 000 Srba iz Hrvatske?!?!?! Koliko se njih vratilo??? Gde je FHP da pita gde je 300 000 Srba sa Kosova???!!??? A koliko ih se vratilo sto su proterani?!?!?!

    Zato treba sabirati jedno sa drugim, a ne babe i zabe

  4. Komentari ispod slicni su onima iz bulevarske
    stampe „Politike“ i „Vecernjih Novosti“ i ne doprinose smirivanju stanja u Srbiji gde su svi gradjani isti pred zakonom. Nazalost slicno su se beogradske vlasti ponasale i sa onima na Kosovu i sada je ono samostalna drzava. Nista se izgleda nije naucilo iz proslosti.

  5. Vama nacionaistima nikakvi argumenti ne dolaze u obzir odmah se hvate „a sto su oni nama uradili“ patoloska mrznja prema albanskoj manjini vlada kod vecina srba ali gopsodo nacionalisti to su cinjenice uzete sa licu msta pa Vi mozete da se ne slozite ali to je ISTINA !!! Tu je policisjki izvestaj pa Vi i dalje nastavite sa patoloskom mrznjom prema jednod dela gradjane Srbije ,onda se cudite sto tako ose zivimo sto nemamo plate sto nemamo posao pa ne moze gospodo sve to bez posledica drzava koja vodi 4 rata evo stizu racuni na isplatu nije ovo nista tek najteze sledi !!!!

  6. A kad ti isti ljudi placaju porez struju i sve druge komunalije onda su gradjani Srbije a ko poseduje imovinu i njemu pasivizuju adresu za proveru traze da 3 meseca budete kao u zatvoru nesmete da mrdnete od kuce jer onda prave zapisnik da vi ne zivite tu iako posedujete sve gore navedeno i sva licna dokumenta.Tako je isto pokusala Slovenija sa ne Slovencima i zna se kako su prosli sa tuzbom u Strasbourgu povratak svih gradjanskih prava i oduzetih dokumenata plus novcana odsteta za sve .A sada ce se zbog ovoga sprovesti ista mera za Srbe na Kosovu i utvrdjivanje njihovog pravog stanja i pocetka pasivizacije njihovih adresa a mnogi ce se tada zacuditi koliko malo Srba stvarno zivi na Kosovu a koliko je velik broj tzv. vikend Srba.A pozadina svega je politika da nemogucnoscu dobivanja validnih dokumenata da se izvrsi legalizacija objekata zemljista koja je u toku u Srbiji i placanje poreza…time se konfiskuje imovina i samim time se menja etnicka struktura t.j. ciscenje.Najbolji slucaj opstina Medvedja gde su izbrisali i ljude koji su tu uvek a ne samo one koji poseduju kuce zemljiste i dokumenta od ranije a o tome je sad obavesten i EU parlament sud za ljudska prava u Strasbourgu i sve ambasade u Beogradu i OEBS koji vec poceo sa prikupljanjem podataka i dokumentacije ostecenih.Ovaj pokusaj etnickog cidcenja nece proci nekaznjeno u medjunarodnoj javnosti a sprema se i rezolucija u Americkom kongresu na predlog brace Bajraktari visokih funkcionera Americkog state depar. i kongresmena Eliot Engela

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.